20/12/10

Parfait de papaia, móres i gerds amb iogurt


Feia dies que em voltava pel cap la idea de fer unes postres lleugeres, concretament amb fruites. En definitiva, unes postres sanes. Quan penso en postres sempre em venen al cap pastissos, galetes o dolços, però una dieta basada en aquests tipus de postres, pot ser molt perillós. I, tenint present les festes que s’acosten, ho pot ser encara molt més. Que si torrons, tortells, troncs, neules, bombons... Déu n’hi do el que ens espera! Per tant, per un dia que faci unes postres amb poques calories és d’agraïr.

Aquestes postres són d’origen francès i l’avantatge que tenen és que es poden fer de moltes maneres. La base d’aquestes postres són el iogurt i les fruites. A partir d’aquí la imaginació és la que compte.

Ingredients per 6 racions:
3 iogurts tipus grec (150 gr cadascun)
5 cullerades de mel
1 1 / 2 culleradetes de ratlladura de llimona, més 1 cullerada de suc
1 papaia pelada, tallada a cubs i sense llavors
170 gr de móres fresques
170 gr de gerds fresques
1 / 4 de tassa de menta fresca picada
1 / 2 tassa de granola

En un bol petit vaig barrejar el iogurt, 3 cullerades de mel i la ratlladura de llimona. En un altre recipient mesclar les altres 2 cullerades de mel i el suc de llimona. Un cop va estar ben barrejat, hi vaig afegir la papaia, les móres i els gerds. S’ha d’anar molt en compte a l’hora de remanar aquestes fruites amb el suc ja que es poden espatllar. S’ha de fer suaument.

Ingredients per la granola
Flocs d’avena
Panses de Corint
Nous pelades a trossos petits
Mel

Com ja he dit abans, aquestes postres poden tenir moltes variacions i, la granola no n’és cap excepció. Jo vaig utilitzar els fruits secs que tenia per casa, però es poden fer servir qualsevol tipus. Un cop barrejats els fruits secs amb la mel els vaig posar en una plata prèviament coberta amb paper vegetal. Ho vaig introduir al forn aproximadament uns 15 minuts; sempre atenta que no es cremessin els fruits. Havien de quedar cruixents, però quan ho vaig treure del forn no ho estaven. Per sorpresa meva, quan es van refredar estaven dolços i cruixents. Una delícia!A l’hora de servir, vaig abocar les fruites i els sucs als gots. Ho vaig espolvorejar amb la menta picada. Després hi vaig posar el iogurt amb la mel i la granola. Després hi vaig posar una altra capa de fruites, una altra de iogurt i una altra de granola.

Tot i que el gust de les nous no m’acaba de convèncer, el resultat va ser molt bo.

Bon appétit!

1 comentari:

  1. Preciosa, tens un bloc preciós. Et volem desitjar un nadal ben vermell i alegre. Mil petons.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...