25/1/11

Pa amb tomàquets

Sí, sí, ja he tornat a fer pa. Però quan una té una debilitat és impossible no fer-li cas. I, si tens una panificadora que t'ajuda a fer la massa, encara menys puc obiar-la. Què hi farem!

Cada cop que vaig a comprar sempre veig nous productes que em criden l'atenció. Però no els compro, perquè em fa por que es quedin en un racó de l'armari abandonats i, finalment, els hagi d'acabar tirant. Però aquesta vegada no m'ha passat. Feia temps que els veia i un dia em vaig decidir. Us haig de dir que van arribar a casa, perquè ja tenia una recepta on utilitzar-los: un pa. I de què estic parlant? Dels tomàquets secs. Els pebrots secs també em criden molt l'atenció, però de momet no m'hi atrveixo. On els podria usar?

Aquesta vegada el pa s'ha acabat de fer al forn i us puc dir que l'acabat de forn m'agrada més. Potser és pel gust que li dóna. Crec que a partir d'ara ho faré així. A més, treballar la massa de pa amb les mans m'encanta. És una sensació molt agradable. En moltes ocasions havia fet masses d'aquest estil i sempre em quedaven enganxades a les mans. Era horrible. No tenia molta paciència per amassar; suposo que des que cuino més n'he anat adquirint més. A la cuina no es pot tenir pressa. La panificadora m'ha facilitat molt la feina. Al cap d'una hora i mitja tens una massa ben barrejada i fàcil de treballar. És sensacional.

Ingredients per a la massa
275 ml d'aigua
2 cullerades d'oli d'oliva
1 culleradeta de sal
475 gr de farina de força
1 culleradeta de sucre
1 1/4 culleradeta de llevat de pa

Ingredients per a l'acabat
40 gr de tomàquets secs
Sal gruixuda
Pebre vermell dolç

Posem els ingredients per ordre la la llista en el recipient de la panificadora. Seleccionem el programa per amassar. El temps que tardi en fer-se bé la massa dependrà de cada màquina i marca. La meva, amb una hora i mitja ho fa.

Un cop passat el temps, treiem la massa del recipient i la posem en una superfícies enfarinada. Com ja us he dit, a mi m'agrada masegar-la una mica, però no caldria. Anem introduint els tomàquets a la massa. Se li pot donar qualsevol, però jo vaig obtar pel cercle. Quan tinguem la forma desitjada hi posem la sal i el pebre vermell per sobre. Ho passem a la plata del forn prèviament forrada amb paper vegetal. Tapem la massa amb paper transparent i ho deixem reposar durant uns 30 minuts en un lloc càlid, perquè dobli el seu volum.

Un cop fet, preescalfem el forn a 200º i ho enforem durant uns 30 minuts. Un cop n'han passat 15 he tapat el pa amb paper d'alumini per tal que no es cremi i s'acabi de fer.

És molt fàcil de fer i queda molt bo. Proveu-lo!

3 comentaris:

 1. Un pà de luxe! sort que aquest cop t'has animat a comprar els tomàquets! un petonet guapa

  ResponElimina
 2. t'han quedat un pa amb una textura estupenda!

  ResponElimina
 3. Me ha gustado mucho este pan! Què rico se ve!
  besitos,

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...