11/2/11

'Yemas de Ávila'


Aquesta és una d'aquelles receptes que no hagués fet mai, sinó hagués estat per la gran quantitat de rovells que tenia acumulats, concretament 11. Segurament us preguntareu el perquè en tenia tants. Doncs resulta que durant uns dies em vaig dedicar a fer postres que portaven només clares. Va ser pura casualitat. 

Vaig trobar vàries receptes que només portaven rovells, però aquesta em va semblar la més senzilla i la més ràpida. Veureu que en la recepta, a part dels 11 rovells hi ha un ou més. Jo no el vaig posar, perquè en aquells moments havia acabat les existències. No n'estic segura de com hagués afectat aquest ou, però crec que hagués deixat les pastes un pèl més molles. Però tot això són suposicions.

El resultat m'ha agradat. Em recorda a unes altres postres, però no us sabria dir exactament quina. És un sabor que em recorda molt el Nadal. Us hagi de ser sincera: són unes postres no aptes per a diabètics. Són sucre en estat pur.

Ingredients
250 gr de sucre
11 rovells d'ou
1 ou
Ratlladura d'una taronja
250 ml d'aigua
Sucre glas

Posem l'aigua i el sucre en un cassó i ho posem al foc per fer un almívar. Ha de quedar bastant espès; hauríem de poder fer una bola amb ell. Per aconseguir la textura desitjada tarda uns quants minuts, per tant, paciència. Jo ho mantenia a foc bastant baix, perquè no tinc massa bona experiència amb les coses que necessiten reducció. Per sort, aquesta no se'm va cremar. La veritat és que vaig estar-ne molt pendent.

Mentre es va reduint l'aigua amb el sucre, batem els rovells, l'ou i la ratlladura. Un cop l'almívar estigui al punt, hi afegim la barreja dels rovells. Ho continuem coent sense deixar de remenar, fins que els rovells estiguin quallats.

Ho retirem del foc i posem la massa en una superfície prèviament coberta per sucre glas. Ho deixem refredar. Un cop freda, ja la podem manipular. En fem boles i les arrebossem amb el sucre glas. Es posen dins de motlles, però com que no en tenia, han anat directament al plat.

A veure si us atrebiu amb aquesta bomba de pastisseria!

2 comentaris:

  1. Personalment els postres amb tan rovell no m'acaben de convèncer! però t'han quedat súper macos! i segur que ben bons!! Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Yo cuando iba a Avila compraba unas yemas deliciosas, hasta que esa pastelería le vendió la fórmula la Corte Inglés y ya no son iguales. Me gustan mucho las tuyas con el toque de naranja y una no creo que haga daño, bueno o dos ;)
    Besos

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...