19/3/11

Guinness cupcakes amb fondant


La relació que tinc amb Irlanda és especial. Hi vaig estar treballant durant uns 7 mesos i em va arribar al cor. Des de sempre m'havia interessat com a país, però a partir de la meva estància allà, el vincle amb aquest país ha set molt gran. El considero com la meva segona llar. Durant aquest mesos, vaig viure en una casa particular. Sempre he sentit a dir que el menjar anglès i de retruc l'irlandès, no és massa bo. Però us haig de confessar que a mi em va encantar. Sé que no es pot comparar amb el nostre, però no té res d'envejar. Mengen molta patata, mantega... xocolatines... sí, sí, no és molt sa, però està boníssim. Amb el temps que hi vaig estar, em vaig engreixar 6 kg. Déu n'hi do! Em vaig haver de comprar roba nova. Havia augmentat una talla. Quan vaig tornar i sense fer cap mena de règim, els vaig perdre de seguida.

D'allà me'n vaig endur molts records. Molts d'ells són fotogràfics. Quan hi vaig anar, les càmeres digitals encara no es comercialitzaven massivament. Estaven a l'abast de pocs. Jo anava amb dues càmeres analògiques. La gran quantitat de fotos que vaig fer va ser increïble. No em puc imaginar una de digital a les meves mans en aquells temps. Si ara tinc centenars de fotos, crec que les contaria per milers. Algun dia hi tornaré per comprovar-ho.

Com ja sabeu, la cervesa típica d'Irlanda és la Guinness. No sóc consumista de cap tipus d'alcohol, però mentre vaig ser a Irlanda, alguna cerveseta vaig beure. Aquest costum el vaig deixar allà, però l'he tornat a recuperar per fer aquesta recepta. Tot i així, només n'he utilitzat per fer el pastís, la resta encara és a la nevera esperant ser utilitzada per algun altre pastís o guisat. La idea de presentar el pastís de Guinness d'aquesta manera la vaig veure a I am baker, però uns dies més tard ho publicaven Whole Kitchen. No sé si a vosaltres us passa, però a vegades veig coses molt boniques i penso: realment és possible fer això? Doncs aquest vegada us puc dir que sí, és possible.

Ingredients per a la base
125 ml de Guinness
125 gr de mantega
37 gr de cacau en pols
200 gr de sucre
80 ml de nata per muntar
1 ou
1/2 culleradeta de vainilla líquida
137 gr de farina
1/2 de bicarbonat sòdic

Preescalfem el forn a 180º.

Posem la cervesa en un cassó juntament amb la mantega. Ho fem escalfar per tal que la mantega es dissolgui. Hem de procuprar que no bulli. Un cop dissolta ho treiem del foc.

En un bol barregem la farina tamisada, el cacau, el sucre i el bicarbonat.

En un altre bol hi posem la nata, l'ou i la vainilla i ho remenem. Quan estigui ben mesclat hi podem tirar la cervesa amb la mantega. Un cop fet això, hi anem introduïnt la farina. L'hi anem afegint de mica en mica per tal que la barreja ho vagi assimilant. Al final, hem d'aconseguir una massa uniforme, sense grumolls.

Posem la massa al motlle i ho introduïm al forn durant uns 45 minuts. Tot dependrà del forn de cadascú. La manera més eficaç per saber si està fet, és punxar el pastís amb un escuradents. Si surt net és perquè ja està a punt. El treiem del forn i ho deixem refredar. Un cop estigui fred ja podem procedir a tallar-lo amb el motlle rodó. El motlle que he fet servir per fer el pastís és de 24 cm i m'han sortit 6 cupcakes amb una alçada de 2,5 cm. De les sobres n'he fet cake balls.Amb fondant de color verd, ha fet tires que fossin més altes que els cupcakes, per tal de posar-hi posar després la cobertura (o escuma). Ho he decorat amb rectangles per imitar la textura de la gerra de cervesa i finalment, hi he posat la nansa.Ingredients per a la cobertura
(ingredients per omplir 6 cupcakes, no pel pastís sencer)
50 gr de formatge cremós tipus Philadelphia
25 gr de sucre glas
60 ml de nata per muntar

Primer de tot muntem la nata i ho reservem.

En un recipient a part, barregem el formatge i el sucre. Un cop ben mesclat hi anem afegint la nata de mica en mica i sempre amb moviment suaus i envolvents. Quan ja estigui feta, ja la podem col·locar sobre cada cupcake o gerra.

Aquest és un post una mica llarg, però val la pena. Sembla difícil, però no ho és. Només cal una mica de paciència.

12 comentaris:

 1. Qué bonitos te han quedado. Me encanta como queda con la espuma. Me hubiera gustado hacer algo para Saint Patrick pero no he tenido tiempo. Mi hija hizo en el cole un dibujo por San Patricio porque tienen otro colegio en Irlanda y los niños pueden ir en verano. Yo no conozco Irlanda pero me han dicho que merece la pena. Un besito;)

  ResponElimina
 2. Precioso homenaje a San Patricio...que imagiunación y las jarritas de fondant...madre mía!!!!
  un besote

  ResponElimina
 3. Ostres!! Quina cosa més original!! M'encanta!

  ResponElimina
 4. Quina cucada més maca,son preciosos¡¡¡¡
  m'encantant el teu post per qué es un lloc on voldria visitar sempre ma ha fascinat.
  Bon cap de setmana i mil petons.

  ResponElimina
 5. Te han quedado muy bonitos, y están muy bien hechos!!

  besos

  ResponElimina
 6. Te han quedado perfectos.

  Enhorabuena.

  Besos

  ResponElimina
 7. quina cucada!!! jo també tinc molt bon records, vaig anar a estudiar anglés durants uns quants estius... ;) molts petonets artista!!!!

  ResponElimina
 8. Hola!

  Hada: que envidia un colegio así. Te recomiendo muchísimo este país. Ya lo sabes, el año que viene a preparar algo bueno por St. Patrick.

  Manu: la imaginación se la debo a I am baker y estoy encantada.

  Paula: gràcies, ja tinc ganes de fer alguna altra coseta així. El problema és, quina?

  Ague: et recomano molt Irlanda. Es un gran país.

  Valerie: la verdad es que tienen uns poquitos fallos pero con el ángulo perfecto no se ven ;)

  Rosaleda: gracias, pero algunos tienen mini fallos, sobretodo los primeros. Con la práctica mejoré.

  Judith: la veritat és que tinc unes ganes boges de tornar-hi, però amb la petita a casa haurem d'esperar uns quants anyets.

  Una abraçada!

  ResponElimina
 9. Quina passada! T'han quedat preciosos!! Jo no he treballat mai el findant, però trobo que es fan meravelles... Ais, tinc tantes ganes de viatjar a Irlanda, ara me n'has fet entrar més...

  Petonets maca!
  Sandra

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...