18/3/11

Mossets de ketchupAquesta recepta la presento pel 1r concurs del blog Sushi de Jamón. Quan vaig llegir de què anava el concurs, el vaig trobar molt interessant i vaig creure que participar-hi em faria treballar el cervell. I així ha set. Durant dies he estat provant diferents receptes on barrejava dolç i salat. La veritat és que ha set molt complicat. Suposo que deu ser el més típic, perquè jo ho vaig provar vàris cops, és fer alguna carn acompanyada d'alguna fruita. Però jo volia fer quelcom diferent i crec que amb aquestes galetes ho he aconseguit. Segurament molts pensareu que barrejar ketchup amb formatge cremós tipus Philadelphia o melemlada és de bojos. Potser sí, però de tant en tant, a la cuina s'ha de ser una mica boig per poder provar noves barreges. Si us haig de ser sincera, la barreja m'ha sorprès. És un xic peculiar i he trobat oportú compartir-la. A veure qui s'hi atreveix?

La recepta que us dono surten unes 30 peces. Com ja podeu suposar, jo n'he reduït la quantitat una tercera part. Us podria posar les quantitats que he utilitzat, però són una mica estranyes i, en algun cas, he arrodonit.

Ingredients per a 30 peces
175 gr de farina
1/2 culleradeta de llevat
6 cullerades de mantega a temperatura ambient
2 cullerades de ketchup

Ingredients per al farcit
Sobressada
Formatge cremós
Melmelada de gerds

Abans de res, preescalfem el forn a 220º.

En un bol posem la farina i el llevat. Un cop mesclats hi afegim la mantega. Ha de quedar una barreja grumollosa. A continuació hi tirem el ketchup. Haurem de barrejar fins que la massa estigui compacta.
Extenem la massa sobre una superfície enfarinada i, amb un motlle, les anem tallant. A mesura que les anem tenint, les col·loquem sobre la plata de forn prèviament engrassada o també es pot utilitzar una base de silicona i paper vegetal. Posem les galetes al forn durant uns 10-12 minuts o fins que estiguin lleugerament daurades. Un cop fetes, les deixem refredar sobre una reixa.

Un cop estiguin fredes, ja les podem anar farcint formant sandwiches.

Com ja us he dit, la combinació és explosiva. 
Qui s'hi atreveix?

6 comentaris:

 1. Originales desde luego son, pero seguro que están buenas. La pinta es excelente.
  Suerte con el concurso.
  besos

  ResponElimina
 2. Mare meva quina pinta!!!molta sort al concurs!!!

  ResponElimina
 3. I tant que és explosiva!! A mi em sembla que ha de ser molt peculiar, però a mi m'agrada molt tastar combinacions, així que aquesta em sembla que m'agradaria. Sort en el concurs guapa!

  ResponElimina
 4. tomaaaaaaaaaaa! que originl! no se m'hagés passat mai pel cap!!!! petonets i molta sort

  ResponElimina
 5. Hola!

  Pilar: me sorprendió mucho la combinación y el resultado fue buenísimo.

  Chez Silvia: gràcies! Però el més important és provar coses noves i aquesta vegada ho he fet.

  Eri: és una combinació diferent i molt bona.

  Judith: vaig veure la recepta de les galetes i se'm va ocórrer posar-hi melmelada i formatge cremós. La combinació és boníssima.

  Una abraçada!

  ResponElimina
 6. Que cosa mas rica y original.
  Feliz dia

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...