18/4/11

Bacallà a la mel al perfum de taronja


Aquest és el segon repte que proposen les noies de Memòries d'una cuinera, però és la meva primera participació. En l'anterior ocasió no hi vaig ser a temps, però en aquesta m'he curat en salut. Avui he fet la recepta, i avui la penjo. No vull que se m'oblidi. Com que s'acosta la Pasqua i estem en temps de Quaresma, el plat proposat ha set el bacallà de Quaresma. Si us haig de dir la veritat, no sabia que existís aquesta tradició. Fins ara, no sabia massa tradicions culinàries (les típiques sí, suposo), però gràcies a tots els blocs que visito m'entero de moltes coses. A part d'aprendre trucs, tècniques i noves receptes, m'assabento de moltes coses relacionades a la cultura gastronòmica i, això, m'encanta.

A mi m'agrada el peix, però el meu marit és molt de carn. A l'hora de comprar-lo em fa mandra i, pensar com el faré encara més. Suposo que és per tot plegat que no en som massa consumidors.

Que hi hagi reptes amb peix em va molt bé, perquè és la manera de buscar i trobar noves maneres de menjar-ne. Us confesso que la recepta que us explico avui m'ha sorprès gratament. La salsa resultant és excel·lent. Que el meu marit m'hagi dit que estava boníssim, és que realment ho era!

Ingredients per a 2 persones
2 racions de bacallà
Farina per arrebossar
1 ceba gran
1 cullerada de farina
4 cullerades de mel
Aigua
1 grapadet de panses
1 grapadet de pinyons
(Sal)

Jo he anat al més fàcil i he comprat el bacallà dessalat, a punt per cuinar. El que he fet ha set assecar-lo amb paper de cuina i arrebossar-lo amb farina. He fregit els talls en una paella amb abundant oli, molt calent. Heu de vigilar a l'hora de girar-los, perquè són molt sensibles i de seguida es trenquen. He utilitzat espàtules en comptes de pinces. Un cop fregits (penseu que el peix de seguida està al punt; no cal fregir-los molta estona), els he reservat sobre paper de cuina per tal que absorbeixi l'oli sobrant.

He tallat la ceba a daus petits i els he cuit en una paella amb poc oli fins que han set tendres i transparents. Penseu que el foc ha de ser baix, perquè no es cremi. Un cop cuita, hi tirem la cullerada de farina i les 4 de mel. Sense parar de remenar hi anem afagint aigua a poc a poc. La quantitat no us la puc dir exacte, però jo n'he utilitzat poca, just per lligar la salsa. En aquest moment és l'hora de rectificar de sal, però jo ho he deixat tal com estava, perquè el bacallà ja té un gust fort. Hi afegim les panses i els pinyons. Ho remenem, perquè quedin impregnats de la salsa. 

He pelat la taronja i n'he guardat uns grills per decorar i, la resta, l'he trossejat i cap a la paella. Ho remenem i ja hi podem posar els talls de bacallà. Deixem que es cogui uns minuts i ja ho podem emplatar.

Espero que us agradi! A nosaltres ens ha agradat molt aquesta combinació de sabors.

7 comentaris:

 1. doncs a mi m'encanta!!!! t'ha quedat un plat de luxe!!!! gràcies bonica per participar!!!! molts petonets

  ResponElimina
 2. qué receta más rica. Me encanta la mezcla de ingredientes y cómo te ha quedado. Un lujo.
  Besos

  ResponElimina
 3. T'ha quedat fantàstic!! M'agrada olt l'aportació de la taronja, trobo que lliga olt bé amb el bacallà. Es veu molt bo!! :)

  Molts petonets!!

  ResponElimina
 4. Amb el toc de taronja i mel ha de ser una passada!! Té una pinta tremenda!
  Petonets
  Sandra

  ResponElimina
 5. Quina delícia am la mel la taronja les panses i els pinyons ha d'estar d'escandol.
  Molts petons!

  ResponElimina
 6. Hola,
  Sublim!!! Aquest bacallà a casa meva volaria en un no res! Ens encanta el bacallà i aquest amb mel i taronja.. ja me l'imagino! Petonets

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...