5/5/11

Mona de Pasqua tardanaSí, sí, ho heu llegit bé, aquí us presento la mona de Pasqua que li vaig fer a la meva nena. Sé que vaig una mica amb retard, però aquests dies tampoc he tingut massa temps per connectar-me. 

Pot sonar molt estrany, perquè jo no sóc la seva padrina, però com que encara és petita i no entén el que passa, vaig decidir que aquest any jo faria la mona. Les padrines hi van estar d'acord. A mi em va anar perfecte, perquè la vaig fer al nostre gust i de mida reduïda. Per ser la primera que feia, el resultat va ser boníssim. Tot i ser petitona, encara en tenim a la nevera i us asseguro que cada cop que me'n menjo disfruto com una criatura.

Tenia ganes de fer els típics adornaments que hi ha per sobre de les mones (com unes floretes). Fa temps que no en menjo, però recordo que era l'última cosa que em menjava, perquè m'agradava molt. El gust no el tenia massa clar (quan ets petita no et fixes en aquestes coses), però pel seu aspecte vaig deduir que la mantega era un ingredient molt important. I, per casualitat o no, vaig trobar-ne la recepta. Mare meva, quina cosa més bona! No estava segura de farcir la mona amb aquesta pasta, perquè el meu marit no és massa "manteguer", però al final ho vaig fer. La veritat és que va quedar molt sorprès del resultat. La barreja de pa de pessic, pasta de mantega i xocolata de la cobertura és increïble. És una explosió de sabors dins la boca.

Ingredients per al pa de pessic
4 ous
160 g de sucre
Ratlladura d'una llimona
160 g de farina tamisada
1 sobre de llevat en pols

Ingredients per al farcit
350 g de mantega
90 ml de llet
100 g de sucre

Ingredients per a la cobertura
90 ml de nata
160 g de xocolata negra
Coco ratllat

Abans de res, preescalfem el forn a 180º.

Posem la farina i el llevat dins el recipient de la Thermomix i ho barregem uns segons a velocitat progressiva 5-7-9. Ho reservem. Un cop el recipient està buit, hi tirem el sucre, la ratlladura de la llimona i els ous, i ho barregem durant 2 minuts a velocitat 2. Hi afegim la barreja que hem reservat de la farina i ho mesclem durant 1 minut a velocitat espiga. Un cop barrejat, ho emmotllem i ho posem al forn. D'on vaig treure la recepta diu que amb 20 minuts de forn ja n'hi ha prou però jo l'hi vaig haver de deixar més. No us puc dir el temps total, perquè no ho vaig controlar. Sabreu que estar fet quan punxeu el pa de pessic amb un escuradents i aquest surti net. El deixem refredar.

Per fer el farcit, posem la mantega a temperatura ambient, el sucre i la llet dins del recipient. Ho barregem uns 20 segons a velocitat 2. Ho reservem.

Per a la cobertura, fem bullir la nata. La retirem del foc i hi afegim la xocolata. Amb l'escalfor, aquesta s'anirà desfent. La reservem en calent.

Un cop el pa de pessic estigui fred el desemmotllem i l'obrim per la meitat en horitzontal i ho farcim amb la mantega. Amb la quantitat que us he dit en els ingredients, en surt molta i en vaig tenir per adornar el pastís. Com podeu veure a la foto, hi ha bastant farcit. Si en voleu menys, només cal reduir-ne les quantitats.

Un cop hàgim farcit el pa de pessic, agafem la cobertura de xocolata en calent i la tirem per sobre fins a cobrir per complet la superfície i els laterals. Vaig tirar coco ratllat a la superfície. M'encanta la xocolata amb coco. Ho posem a la nevera unes hores perquè la xocolata solidifiqui.

A l'hora d'adornar la mona, cadascú que faci servir la seva imaginació i els recursos que tingui. Com que m'agrada la Kitty i la meva nena no queda lluny, vaig comprar-li un ninotet d'aquest personatge. El pollet i les plomes són, per a mi, obligatoris. I per acabar, vaig fer una conill 3D de xocolata amb anissos de colors. 

El resulta: boníssim!

4 comentaris:

 1. La pinta ho diu tot: boníssima!!! A casa quan érem petites sempre ens feien la mona de mantega, a mi m'encantava i ma germana l'odiava... però combinada amb cobertura de xocolata segur que li hauria agradat!!
  Petonets
  Sandra

  ResponElimina
 2. vaig veure les fotos a Pastissets, i em va encantar!!!! la teva nena segur que estava contentíssima, ni que sigui petitona! pel proper any les padrines et poden contractar! jajajajaja. Petonets guapa

  ResponElimina
 3. Te ha quedado preciosa!! Y el pollito al lado una monería jaja

  Muchos besos

  ResponElimina
 4. Quina mona més mona! jejeje
  I si a sobre estava boníssima...

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...