6/5/11

Pa d'hamburguesa


Ja fa uns dies que vaig fer aquest pa, concretament pel partit d'anada de les semis de la Champions. Em poso bastant nerviosa en aquest tipus de partits i se'm tenca l'estómac. Crec que el que hauria de fer és sopar abans (com feia el meu avi), però com que a casa és bastant impossible, ja que solem fer-ho pels voltants de 2/4 de 10, me les haig d'enginyar per fer alguna cosa que em vingui molt de gust i no necessiti gaire atenció a l'hora de menjar. Si pot ser, sense coberts. I què res millor que un entrepà!

Aquesta vegada no vam optar per anar a comprar el menjar fora, sinó que vaig decidir fer el pa jo. Tota la tarda la vaig tenir ocupada fent-lo. Com m'agrada fer pa! Es necessita temps per fer-lo, però com que la major part és de repòs, et permet estar per altres coses. És fantàstic quan tens una criatura que et vol al seu costat les 24 hores del dia.

És la segona vegada que faig aquest tipus de pa. La primera no va sortir tal com m'esperava. No és que m'equivoqués amb la recepta, sinó que la aquesta era de pa de viena, o sigui molla i amb crosta. Buscant, buscant, vaig trobar aquesta recepta al bloc de Kanela y limón. A ella també li ha passat el mateix que jo, però finalment va trobar la recepta ideal i us asseguro que l'és. El resultat final és genial, tou i sense crosta. Des d'aquí li dono les gràcies per haver-la publicat. Si no coneixeu aquest bloc, us recomano que li feu una visita. Val la pena.

Ingredients per a 10 panets
240 g d'aigua tèbia
12 g de llevat de pa
1 ou
55 g de sucre
500 g de farina de força
7 g de sal
30 g de mantega a temperatura ambient
Llet
Llavors de sèsam

Primer de tot dissolem el llevat en l'aigua. Un cop fet això, col·loquem els ingredients per ordre dins la cubeta de la panificadora, excepte la mantega, la llet i el sèsam. Seleccionem el programa de 'massa per a pasta' que té una durada de 15 minuts. Passats els minuts, hi afegim la mantega i tornem a seleccionar el mateix programa. Un cop acabi, posem la massa resultant en un recipient untat d'oli. Ho tapem amb paper film i ho deixem reposar fins que augmenti el seu volum.

Un cop hagi llevat, dividim la massa en porcions de 80 gr aproximadament i els hi donem forma de panet. Ho deixem reposar una altra vegada. Jo ho he posat dins del forn apagat. Un cop hagin doblat el seu volum els pintem amb llet i hi tirem les llavors de sèsam.

Ho introduïm al forn preescalfat a 180º durant uns 15 minuts. Passat el temps, els deixem refredar sobre una reixeta. I a partir d'aquí, cadascú que faci volar la seva imaginació. Jo vaig anar al més clàssic, una hamburguesa.

Bon profit!
Ens veiem a Wembley!

8 comentaris:

 1. Ese pan tiene una pinta estupenda.
  Besos

  ResponElimina
 2. Ideal para mis hamburguesas caseras. Buen fin de semana!!!

  ResponElimina
 3. Estic buscant desesperadament un pa per hamburgueses... ja provaré de fer la teva recepta!
  Doncs jo amb els nervis del partit menjo més del compte... jajaja
  Petonets
  Sandra

  ResponElimina
 4. ostres nena! tu cada dia em sorprens més!!!!! ara t'en vinc a buscar un parell, que a la nevera tinc dues hamburgueses!!! jajajaja. petonets i bon cap de setmana

  ResponElimina
 5. Hola! Què bé que hagis publicat aquesta recepta!!! Com la Sandra, tenia ganes de trobar una bona recepta de pa per hamburgueses i aquesta és la perfecta!! Gràcies guapa!

  ResponElimina
 6. Quina bona pinta té aquest pa! Perfecte per una bona hamburguesa! Ara em falta la panificadora... però a veure si ho puc fer sense ella. Gràcies per la recepta

  Marisa

  ResponElimina
 7. Oh! Aquest pa sigui per hamburguesa o un petit entrepà em sembla fantàstic!
  Petons i visca el Barça! ;)

  ResponElimina
 8. Jo ho tinc pendent, tinc moltes ganes de fer uns panets d'hamburguesa i que em quedin tan bonics!!! :)

  Petonets!!

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...