9/5/11

Rizogalo


No sóc massa seguidora dels programes de cuina tipus Karlos Arguiñano, però us confesso que estic bastant aficionada a dos programes de cuina que fan pel 33: Karakia i La meva cuina grega. Per aquells que no sapigueu de què us parlo, a Karakia podem veure diferents comunitats que viuen a Catalunya que ens ensenyen receptes dels seus països a més d'explicar aspectes culturals d'allà on venen. A La meva cuina grega, una noia viatge pel seu país explicant història, cultura, tradicions, etc. dels territoris que visita mentre cuina els plats típics. El que m'agrada d'aquests programes és que els protagonistes són persones normals com ho podem ser tots nosaltres. Gent del carrer. Tot i que en alguna ocasió utilitzin ingredients poc comuns de la nostra terra, crec que aquests plats són més fàcils de poder fer a casa, perquè estan fets de manera casolana.

Avui us presento una recepta que vaig veure divendres a La meva cuina grega. No vaig poder-ne agafar les quantitats exactes dels ingredients, per tant vaig improvitzar i us haig de dir que el resultat està prou bé. Pel meu gust li falta una mica de sucre. A aquells que no els hi agraden les coses molt dolces és prefecte, però a mi m'agraden més dolcetes. A la propera n'hi posaré més. Perquè tingueu una referència, és molt semblant al nostre arròs amb llet.

Ingredients per a 2 persones
20 gr d'arròs
Aigua
300 ml de llet
2 culleradetes de farina de blat de moro
25 gr de sucre
2 culleradetes d'aigua dAzahar
Canyella en pols
Ratlladura de pell de taronja

Posem l'arròs en un cassó, el cubrim d'aigua i el posem al foc. Hem d'esperar que l'arròs absorveixi tota l'aigua. Com que encara estava una mica dur, he tornat a fer el mateix, cubrir-lo d'aigua i deixar que bulli fins que l'aigua s'hagi absorvit. Mentre es va fent l'arròs, en un bol hi posem 100 ml de llet i hi dissolem la farina de blat de moro.

Quan tinguem l'arròs al punt hi tirem els 200 ml de llet restants, la barreja de llet amb la farina, el sucre i l'aigua d'Azahar. Ho anem remenant perquè no s'enganxi. Quan comenci a espessir ho retirem del foc i ja ho podem col·locar en recipients per servir. Hi posem canyella en pols per sobre i ho posem a la nevera unes quantes hores. A l'hora de servir, ratllem una mica de pell de taronja i ho triem per sobre.

Com que a mi m'ha quedat molt espès, ho he pogut desemotllar com si fos un flam. Normalment em solc passar amb les cremes que s'han d'espessir. Sempre em queden més espesses del compte, però tot i així, els plats no perden la seva essència.

7 comentaris:

 1. Ostres! Karakia m'encanta, però La meva cuina grega no l'he vist mai, dius que el fan divendres? si fan coses tan bones com aquest postre no me'l puc perdre!
  Petonets
  Sandra

  ResponElimina
 2. quina bona pinta!! m'encanta Karakia!!! però l'altre és el primer cop que el sento!!!! a veure si m'enrecordo!!! molts petonets guapíssima

  ResponElimina
 3. Tiene una pinta deliciosa, tan cremoso!! Un besito:)

  ResponElimina
 4. Ei, quina bona pinta!!!!m'encanta la recepta. no sé si encara es veu el 33 aquí a Palma, però el cercaré!!!!

  ResponElimina
 5. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!! perdona.. esque no puedo decir mas que esto!
  me ENCANTAAAAAAAAAA!!
  ;-) UN BESETE GUAPA!

  ResponElimina
 6. Hola!

  Sandra: aquest programa és repetit, perquè ja n'havia vist algún, però ara ho fan cada dia a partir de les 12:30 (si no recordo malament). Ara que tinc temps m'hi he enganxat.

  Judith: el que em passa amb Karakia és que me'l canvien d'horari tot sovint i ara he obtat per mirar-ho per internet. M'encanta!

  Hada: estaba delicioso y lo demuestra el hecho que a mi marido el arroz con leche no le entusiasma y este lo deboró.

  Va de pan: espero que ho puguis veure, perquè val molt la pena. Sinó, per internet pots mirar Karakia. La meva cuina grega no sé si té pàgina.

  Rocio: pues ya sabes lo que te toca... a provarlo.

  Una abraçada!

  ResponElimina
 7. Hola! Em va agradar molt el teu bloc. Em va semblar molt interessant i ara ho estic seguint. Si vols visitar el meu blog: http://kibe-cozinhandocomamigos.blogspot.com/

  Abraçades des de Brasil!

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...