14/6/11

Galette de bròquil, bacon i roquefortGràcies a tots els que em seguiu, ja que feu possible aquest bloc. Segurament si no us tingués el faria igualment, però amb vosaltres és més gratificant. De nou, moltes gràcies per ser-hi. Però precisament per aquest motiu, la màquina no para i avui us presento una recepta que ens ha agradat molt. La volia fer ahir, però entre pitus i flautes, el diumenge va passar volant i ja no em va donar temps.

Aquesta recepta es fa amb pasta de full i com que feia dies que la tenia entre cella i cella, en vaig comprar. La data de caducitat era el 24 de juny, però quan la vaig obrir, la olor no em va agradar massa. Potser van ser manies, però amb les coses fresques no hi jugo. Ja sabeu que fer la pasta de full a casa és bastant carregós, bàsicament perquè es necessita temps (cosa que no vaig tenir el diumenge). Avui n'he tingut i l'he fet. Ha quedat molt bona. No és per res, però a mesura que passa el temps crec que em surten més bé les coses. Deu ser cosa de l'experiència. Quina il·lusió! Avui he decidit que no compraré més pasta de full.

Ja veureu que és un plat molt senzill. Sobretot si una no té ganes de fer la pasta de full (jo us animo a fer-la). A més, és molt versàtil.

Ingredients per a 4 persones
1 làmina de pasta de full (la recepta aquí)
225 gr de bròquil (a trossos petits)
125 gr de bacon a trossos
1 ceba petita tallada a rodanxes
100 gr de roquefort
Pebre negre
Pinyons

Primer de tot hem de bullir el bròquil uns 4-5 minuts o fins que sigui tendre.

Escalfem el forn a 200º. Posem la pasta de full en una plata de forn prèviament forrada. Fem un tall continu a 1 cm de la vora de la massa que només arribi fins a la meitat del seu gruix.

En una paella fregim el bacon i la ceba fins que es daurin. Hi afegim el bròquil i pebre (al gust). Quan estigui ben barrejat, distribuïm aquest farcit per tota la superfície de la massa exceptuant la vora d'1 cm. Hi tirem el roquefort i el pinyons per sobre. Ho enfornem entre 25 i 30 minuts o fins que la massa hagi pujat i estigui daurada.

Bon profit!

9 comentaris:

 1. M'agrada molt aquesta receta, és cert que amb la pasta de full i imaginació pots crear una obra d'art!! Jo moltes vegades en compro i la congelo...per si les mosques! ;) petonets

  ResponElimina
 2. Una coca boníssima, jo en faig moltes vegades, aquesta la trobo molt original. Petons

  ResponElimina
 3. ostres ,dons es una recepte molt bona a demes amb verduretes que a mi m'agrada molt jeje petons

  ResponElimina
 4. Yo las hago muchísimo, son aún más ricas que las pizzas, casi, casi... te ha quedado divina.

  ResponElimina
 5. una bona manera de presentar el bróquil! ha d'estar boníssim! petonets guapa

  ResponElimina
 6. Quina feinada fer la pasta de full... jo no m'hi veig capaç!! Però el resultat és espectacular!
  Enhorabona!
  Sandra

  ResponElimina
 7. Mira, avui et faré una confessió i és que el bròquil és una de les verdures que detesto més!! :( Això sí, la pinta de la teva galette és deliciosa! Així que canvio el bròquil per un altre ingredient, i feliç! ;)
  Petons!

  ResponElimina
 8. Ostres! Jo encara no m'he posat amb la pasta de full. Quina feinada!!!
  es clar que ha de quedar molt més bona. A mi m'encanta el broquil i amb el bacon i roquefort, una combinació deliciosaaaaaa
  Petons

  ResponElimina
 9. aquesta versió salada m'agrada molt! quina delicia!

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...