21/6/11

Pa amb nabius vermellsIkea és un dels llocs que m'agrada anar. No per comprar (cosa que a vegades fem), sinó per mirar i remenar. Una de les seccions on hi passo més temps és a la botiga de menjar suec. Sempre hi descobreixo noves coses. La primera que vaig descobrir -i parlo de temps- va ser la farina per fer pa amb nabius vermells. Quan el vaig fer per primer cop, em va sorprendre, perquè no és el típic pa blanc. El gust és boníssim. Nosaltres l'acompanyem amb embotits, però crec que la millor manera de menjar aquest pa és a l'hora d'esmorzar amb mantega i melmelada, acompanyat d'un suc de taronja. Ho he tastat de les dues maneres i em quedo amb aquesta última.

Aquesta recepta és molt senzilla i està indicada en el mateix paquet. A més, no es necessiten ingredients addicionals. Els sobres de llevat també hi van inclosos. Només hi haurem d'afegir l'aigua.

Ingredients per a 2 pans
1 paquet de preparat de pa amb nabius vermells
7 gr de llevat sec (els dos sobres inclosos)
6 dl d'aigua

Barregem la farina amb el llevat. Ho comencem a amassar amb les mans. De mica en mica hi anem afegint l'aigua a 40º. Jo ho faig així, perquè normalment en necessito menys. Quan obtinguem una massa que no s'enganxi a les mans ho amassem uns 10 minuts. Ho deixem reposar uns 30 minuts tapada. Aquest temps és perquè la massa llevi, però si us dic la veritat, la meva no s'ha mogut de la mida original.

Passats els 30 minuts, ho tornem a amassar i dividim la massa en 2. Els he donat la forma desitjada i els he posat a la plata de forn. Els tapem i ho deixem reposar uns 30 minuts més. Un cop passat el temps, pintem els pans amb aigua. Els hi fem uns talls a la superfície i ja es poden posar al forn preescalfat a 180º durant 35-40 minuts. A dins al forn, amb l'escalfor, sí que han pujat.

El temps de cocció dependrà de cada forn. Sabreu que els pans estan fets quan al colpejar-los sonin buits.

Si aneu a Ikea us aconsello que compreu aquesta farina. És un pa delició i molt fàcil.

9 comentaris:

 1. jo es que tinc l'ikea molt lluny ,pero aquest pa te una pinta molt bona,petons

  ResponElimina
 2. Quina combinació més original. A mi també m'agrada el supermercat d'ikea, en realitat és el lloc on millor hi estic, poca gent, i on més remeno. Ara fa temps que no hi vaig. Hauré de fer una escapadeta aviat! jejej petonets

  ResponElimina
 3. Aquí no tenemos Ikea y es una pena porque cada vez que voy hago como tú, revolver en la sección de comida y en la de cacharritos de cocina. La próxima vez compro ese preparado, me ha encantado, tiene que estar delicioso.
  besos

  ResponElimina
 4. l´ultima vegada que vaig estar a l´Ikea vaig descubrir la ceba aquella dels potets una passada!!! la propera agafaré aquesta farina per què el pa te una pinta boníssima!!!

  ResponElimina
 5. Con preparado! qué bueno y fácil!
  La pinta en la foto que está untadito es de pecao!!

  ResponElimina
 6. ajajajja, a mi em passa el contrari, quan vaig a l'Ikea no surto del lloc de les espelmes, en canvi del súper de menjar ni m'hi paro! hauré de canviar!!!! petonets guapa

  ResponElimina
 7. pues tendremos que ir a Ikea a remenar.Muy bien este pa amb nabius vermell
  peto
  miquel

  ResponElimina
 8. Jo fins fa dos dies ni mirar-me el menjar de l'Ikea... però està clar que això no m'ho puc deixar passar!!!!ha d'estar deliciós!
  Petonets

  ResponElimina
 9. Que pan mas rico, todavía no me he atrevido ha hacer pan pero ya mismo lo voy hacer ya tengo ganas, besos.

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...