5/6/11

Pastís de poma per a diabètics


Ja fa dies que vaig fer aquest pastís, però han anat passant els dies i ni me n'he adonat. Va ser un dia de maig que el meu pare va celebrar el seu aniversari. Com podeu imaginar només amb el títol del post, és diabètic. I ja que el pastís era en honor seu, vaig decidir fer-ne un que pugués disfrutar sense remordiments.

Quan una està acostumada a fer postres sense vigilar amb el sucre i les farines, és bastant complicat adaptar-se a la nova situació que tenia al davant. Vaig estar molts dies pensant en quin seria el millor pastís. La primera idea que em va venir al cap va ser el pastís de poma. No sé perquè vaig descartar-lo i vaig estar rumiant en altres coses, però al final vaig tornar a la idea inicial. Com sempre, la primera va ser la bona.

Vaig trobar una recepta que em va agradar molt, ja que la poma tenia un paper molt important. Com veure en els ingredients, quasi no hi ha farines. Vaig substituir el sucre per fructosa. M'imaginava que tindria un gust diferent, però si us haig de dir la veritat, jo no vaig trobar cap diferència. Potser si hagués pogut comparar-lo amb un que portés sucre ho hagués notat. El resultat va ser boníssim. Perquè m'agrada provar noves receptes que sinó, ja tindria el meu pastís de poma oficial.

Si no recordo malament, crec que aquesta és la primera vegada que he utilitzat la Thermomix per fer una pastís (menys la cocció) i, us haig de dir que facilita bastant la feina. 

Ingredients
1 kg de pomes pelades
1 cullerada de farina
1 cullerada de farina de blat de moro (Maizena)
1 iogurt natural desnatat
Ratlladura de llimona
1 cullerada de fructosa (sucre apta per a diabètics)
1 ou
1 clara d'ou
Mantega/margarina per untar el motlle
Melmelada d'albercoc apta per a diabètics (casolana)

Primer de tot, posem al vas de la Thermomix tots els ingredients menys les pomes, la mantega i la melmelada. Programem 30 segons a velocitat 6.

Trossegem les pomes menys una que la farem servir per decorar. De les trossejades, en posem la meitat dins del vas juntament amb la barreja feta abans i programem 30 segons a velocitat 6. Després hi afegim la resta de poma trossejada i ho barregem manualment amb l'espàtula.

Untem el motlle i hi posem la barreja. Jo us aconsello utilitzar un motlle desmuntable, perquè al final queda un pastís bastant tou i a l'hora de desemmotllar es podria trencar. Jo no el vaig utilitzar i les feines van ser meves per treure'l. Tot i així, amb molta paciència, el vaig treure sense que patís cap desperfecte. Un cop tinguem la barreja al motlle, ho decorem amb la poma que hem reservat. En fem làmines i les anem dipositant en espiral des del centre cap a fora.

Posem el motlle al forn preescalfat a 180º durant 1 hora. Un cop a fora, hi posem la melmelada per sobre i un cop sigui fred ja el podrem desemotllar.

6 comentaris:

 1. M'apunto aquesta recepta i un dia li faré a la meva àvia que torna boja quan veu un plat dolç i no en pot menjar perquè té sucre!!!
  Petons!

  ResponElimina
 2. Qué detalle para tu padre! Seguro que le encantó. Se ve super apetecible. Bss

  ResponElimina
 3. el meu sogre també ho és!!! aixíq ue la recepta em va genial!!!! moltes gràcies guapa

  ResponElimina
 4. Hola a totes!
  El meu pare es va sorprendre que no portés ni sucre ni farina de blat al 100%. Va ser tot un èxit. Si el feu, triomfareu.

  Una abraçada!

  ResponElimina
 5. ¡Cómo me gustaría hacer una tarta de manzana tan bonita como esta! A ver si un día me pongo a ello, porque si no mal voy, jaja, pero es una de esas que voy posponiendo porque me da bastante respeto.

  Besos,

  ResponElimina
 6. Qué receta tan buena! Y te ha quedado preciosa! Un besito:)

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...