9/7/11

Koroke, croquetes japoneses (HEMC#56)Encara no m'ho crec! Avui publico la meva proposta pel repte de HEMC#56, el tema del qual són les croquetes. Estic orgullosa de mi, perquè per primera vegada no ho publico a última hora.

La primera cosa que em va passar pel cap quan vaig veure el tema, va ser: "Que complicat!". Mai he fet croquetes i l'experiència no m'ha desagradat gens. Crec que no serà l'última vegada que en faci, d'aquesta manera estaré més tranquil·la quan la meva nena en mengi, perquè sabré ben bé què porten. No és que no me'n fiï de les que compro congelades, però ja se sap que tot el que un pugui fer, millor. Hi ha més control.

Pels que em seguiu, ja sabreu que a casa som fans del menjar japonès. Tinc un llibre que és una delícia. Quan l'obro mai sé què triar; tot és tan bo. El problema és que s'utilitzen ingredients molt específics i, com sol passar, no es tenen al rebost. I, aquestes receptes es van quedant a la llista de pendents. Quan vaig saber que el repte era fer croquetes, vaig recordar que en el llibre hi havia una recepta de croquetes (koroke). Em va faltar temps per anar a comprar els pocs ingredients que em faltaven.

I què us puc dir? Només que estan boníssimes. Un altre èxit de la cuina japonesa fet a casa. Les vaig fer de mida com les que tenim aquí i, a l'hora de sopar van volar. No us les deixeu perdre.

Ingredients
300 gr de patates pelades
Oli
1 ceba picada
200 gr de carn picada de porc o vedella (jo la vaig posar mixta)
75 gr de col xinesa picada
1 pastanaga ratllada
Sal
Pebre
Farina
1 ou lleugerament batut
Panko ratllat

Fem bullir les patates i després les aixafem fins que aconseguim un puré.

En una paella hi posem una cullerada d'oli i hi fregim la ceba uns 5 minuts. Després hi afegim la carn i ho cuinem uns 5 minuts més, fins que la carn adquireixi color. Finalment, hi tirem la col i la pastanaga. Ho cuinem fins que estiguin toves.

Posem aquesta barreja en un bol i hi afegim el puré de patates, sal i pebre. Ho remenem bé fins que ens quedi un pasta homogènia. Ho deixem refredar. Un cop sigui tèbia, formem les croquetes amb les mans. Cadascú que triï la mida desitjada. Passem les croquetes per la farina, després l'ou i finalment pel panko.

Escalfem una paella fonda amb oli abundant. Quan sigui calent hi anem posant les croquetes i les fregim uns 3-5 minuts per cada costat. Les deixem escórrer sobre paper de cuina i ja es poden servir.

El resultat són unes croquetes cruixents i amb un sabor molt peculiar. Un èxit!

14 comentaris:

 1. Qué receta tan buena!!!
  Una aportación fabulosa.
  Me encanta

  ResponElimina
 2. M'encanten, segur que són tan bones com tots els ingredients que porten!
  Petonets
  Sandra

  ResponElimina
 3. M'encanten!!!
  Ara només em falta trobar el panko...fa temps que l'estic cercant i no el trobo, però ja el trobaré!!!
  Petons!

  ResponElimina
 4. jo tb utilitzo panko sovint!! El compro a una botiga de xinos que hi ha al triangle (d bcn) . molt original la recepta! petons

  ResponElimina
 5. me encantan estas croquetas me las apunto
  peto
  miquel

  ResponElimina
 6. Qué croquetas tan peculiares. Me han dejado con la boca abierta. Enhorabuena por esta propuesta. Es estupenda.

  Ah, y enhorabuena también por presentarla tan pronto. Este mes te has organizado :)

  ResponElimina
 7. Jo també me les apunto!! Segur que a casa els hi encantaran.. i volaran, es clar!! Petonets

  ResponElimina
 8. ara feia dies que no veia res japonés per aquest bloc!!!!! unes croquetes molt originals!!! petonets guapa

  ResponElimina
 9. Ummmmmm, boníssimes! A mi també m'agrada molt el menjar japonés i també ho deixo tot per l'últim moment.
  Petonets.

  ResponElimina
 10. Han de ser delicioses!! la trobo una recepta totalment diferent de les croquetes tradicionals....molts petonets

  ResponElimina
 11. Hola,

  Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

  Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

  Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
  cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
  para darse a conocer.

  Para suscribirse a Ptitchef vaya a
  http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
  http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
  parte superior.

  Atentamente,

  Vincent

  ResponElimina
 12. Què bones! a mi també m'agrada menjar japonès, algunes cosetes clar, perquè amb el sushi no puc.
  petonets!

  ResponElimina
 13. M'encanta la teva proposta de croquetes. Fan molt bona pinta!!!

  ResponElimina
 14. me encantan las croquetas y estas las pruebo ya te digo, y luego las pondré en mi blog, venga un saludo sigue así.

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...