18/7/11

Paella (CWK)


Whole Kitchen, en la seva proposta pel mes de juliol, ens repte a fer paella. La recepta que ens donen és la paella valenciana. A casa no ens ha agradat mai, creiem que hi ha massa coses. Ens agrada molt més neta i, bàsicament, de peix.

Quan penso en aquest plat, sempre em ve a la memòria aquells diumenges d'estiu amb els meus pares. És una recepta que a casa triomfava. Ens en llepàvem els dits. Acostumada a aquesta paella, les de fora no m'acaben de fer el pes. És ben curiós! I suposo que és per aquest motiu que realitzar aquest plat sempre m'ha fet molt respecte. La meva mare sempre ha dit que no sap cuinar, però tant el meu pare com jo, no pensem el mateix. Vaig demanar que m'expliqués com feia la paella i us haig de dir que el resultat és molt semblant a la que ella fa. Quina il·lusió! És per això, que avui dedico aquest post a la meva mare. Molts petons!

Ingredients per a 3 persones
1 ceba
1 sípia
6 escamarlans
3 grapats d'arròs
750 ml de brou de peix

Tallem la ceba a trossos i la posem en una paella amb una mica d'oli. La fregim fins que es posi transparent. Hi tirem la sípia tallada a daus i els escamarlans. Ho saltagem una estona i hi tirem l'arròs. Hi tirem el brou calent i deixem que vagi fent xup-xup a foc lent, fins que l'arròs hagi absorvit tot el brou. En aquest punt, l'arròs ha d'estar tou. Si no fos així, hi tirem una mica més de brou, però seria preferible que el brou es tirés només una vegada.

I ja es pot servir. Que vagi de gust!

7 comentaris:

 1. És un plat de diumenge que fa mesos que no tasto!! a veure si un dia m'hi poso!! M'agrada la teva recepta, ràpida amb 4 ingredients!! bonsima!! petons

  ResponElimina
 2. tens tota la raó! és un plat de diumenge a casa els pares!!!!!! molts petonets guapa

  ResponElimina
 3. Hola,
  A mi també em porta molts records la paella! El meu pare és qui la fa a casa i jo crec que no ho intentaré mai... Segur que aquesta amb la recepta de la mare estava deliciosa. Felicitats a tu i a ella! Petonets

  ResponElimina
 4. Muy buena presentación y tiene un aspecto muy apetecible, me he copiado tú receta para traducirla por que me parece estupenda. Un besito

  ResponElimina
 5. A mi també m'agrada la paella sense gaires coses, això si, de peix, carn, verdures, totes m'agraden!
  Curiós com a cada casa tenim una recepta i totes bones.
  petonets!

  ResponElimina
 6. oh i love your blog...

  Luckily GOOGLE TRANSLATED the page for me or else i wouldn't understand a thing...

  any ways i was wondering if you would support my blog where i use to archive all my foodie favorites!!! we could FOllow each other?

  xoxoxo

  http://kehreveh.blogspot.com

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...