4/8/11

Pastís de carn pels petits de casaCom passa el temps! Sembla que va ser ahir que vaig fer l'últim post i han passat unes tres setmanes. Alguns poden pensar que ha set un break per les vacances. Altres que no tinc receptes per penjar. Qui pensi així, està equivocat. Encara no hem fet vacances i la cuina no ha parat. Tinc moltes receptes. La veritat és que se m'han ajuntat vàries cosetes. Per començar, la nena. Tenir-la tot el dia a casa i sempre al darrere és complicat per poder fer altres coses. Si estic a l'ordinador vol saber què faig i, a més, comença a teclejar..., per tant, quan ella és a prop, res d'internet. Les úniques hores que em puc connectar és quan ella és a dormir (els vespres). I després hi ha la feina (la professional) que com us podeu imaginar va abans que el meu hobby. A més, estic engegant un projecte que em porta bastants mals de cap, però crec que al final, tot haurà valgut la pena. I tot plegat fa que hagi descuidat una miqueta els meus blocs. Però ara que ja torno a agafar el ritme, espero no deixar-ho. A més, m'he perdut les vostres receptes i alguns reptes els he deixat pel camí. Ja sóc aquí per quedar-m'hi estona.

Aquells qui teniu fills, sabeu que hi ha aquella etapa en que se'ls comença a introduir menjar a trossets. Quan em van dir que ja ho havia de fer, ho vaig intentar, però em vaig desdir. Mal fet, ja ho sé! Però a la llarga ho hem aconseguit. He fet un menú per la petita que segueixo al peu de la lletra, així sé que al llarg de tota la setmana menja de tot i bé. La veritat és que ha costat, perquè abans no he trobat plats que se'ls mengés sense fer magarrufes... ha passat bastant temps. I un dels plats estrella d'aquest menú és el pastís de carn. A casa ens agrada molt. La recepta original la vaig treure de Karakia, però l'he adaptat al paladar dels més petits. És molt senzill, però deliciós.

Ingredients per a 1 ració d'adult
1 ceba mitjana
100 gr de carn picada mixta
Sal
Un rajolí de salsa de tomàquet
2 patates mitjanes
1 pastanaga
1 trosset de mantega
Formatge ratllat

Primer de tot, pelem les patates i la pastanaga. Ho fem bullir. Quan ja estiguin toves, les posem en un bol junt amb la mantega i ho aixafem. Ho reservem.

En una paella hi posem oli i la ceba. Quan comenci a ser transparent hi tirem la carn picada. Ho salem al gust i ho deixem fer. La carn picada té l'avantatge que no costa gens de coure's. Tirem la salsa de tomàquet i ho deixem uns 2 minuts, perquè la salsa impregni la carn.

Posem la carn en una cassoleta que sigui apte per anar al forn i la cubrim amb el puré. Ho apratem perquè tot quedi més compacte. I, per acabar, hi tirem formatge ratllat. Ho posem a gratinar al forn. En el meu no tarda massa.

És un plat ràpid, senzill i deliciós. De postres fruita i tenim un menú perfecte.

4 comentaris:

 1. ES que con niños en verano es imposible llevar un blog en condiciones.
  Y cualquier cosa!
  Yo he tenido al peque en un campamento todo el mes de julio, aunque vuelve a comer cada día, tengo cinco preciosas horas cada mañana.
  Se acaba mañana mismo, pero el día 10 ya nos vamos de vacacioens, así que he solucionado el verano.
  La receta muy rica, ideal para mayores y pequeños :)

  ResponElimina
 2. crec que no he fet mai un pastís de carn! ni per grans ni petits! apuntadíssim. Petonets

  ResponElimina
 3. mmm a casa ens agraden molt,el petit de la casa ara te 1 any i comença a menjar ja tot trinxat i li agrada molt aixi que un dia li faré,t'entenc molt be jo els tinc tots a casa i no tens temps per res jeje petonss

  ResponElimina
 4. con tu permiso me llevo esta receta que rica. Saludos.

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...