27/9/11

Crumble de groselles i poma


Aquesta recepta feia molt temps que la tenia a la llista de pendents, però mai trobava l'ocasió. Quan vaig veure que Whole Kithcen la proposava per fer-la al mes de setembre em vaig alegrar molt, perquè finalment la faria. I resulta que arriba el dia 25 i no la publico. Me'n vaig oblidar completament. Em passen els dies volant. Sembla que era ahir que començàvem el mes de setembre i ja l'acabem. Com passa el temps! Tan ràpid que ni m'anadono.

Em sap greu no haver participat, perquè aquesta recepta em feia una il·lusió especial. I també en tenia ganes, perquè després del mini break de les vacances, el meu cos necessitava reptes. Tot i no haver-hi participat, la publico perquè pogeu veure que vaig fer els deures. I perquè sapigueu que a casa va triumfar. Les groselles ens encanten i fetes així... mmm! Per fer aquesta recepta vaig seguir la de la Nigella Lawson, tot i que ella ho fa amb mores. El dia que ho vaig voler fer no en vaig trobar, però el dissabte passat sí. Ja sé que no són les millors, perquè no és temporada, però no puc passar l'oportunitat de tastar la recepta original. I tampoc tenia ametlles laminades ni pipes de girasol. Per tant, com podeu veure, l'haig de tornar a fer.

Ingredients per a 2-3
62 gr de mantega
65 gr de flocs de civada
35 gr de farina
1/2 culleradeta de canyella molta
37 gr de sucre morè
125 gr de groselles
1 poma Golden
1 culleradeta de farina de blat de moro
25 gr sucre avainillat

Primer de tot preescalfem el forn a 220º. Fonem la mantega al foc o al microones i ho reservem.

En un bol barregem la civada, la farina, la canyella i el sucre morè. En un altre hi posem les groselles netes i la poma a trossets. També hi tirem la farina de blat de moro i el sucre avainillat i ho barregem. Quan estigui ben mesclat, ho posem en bols individuals (o en una plata) poc profunds.

Agafem la barreja de la civada i sense deixar de remenar hi anem tirant la mantega fosa. Un cop l'haguem tirada tota, amb una cullera l'anem posant per sobre la fruita. No és necessari que ho cobreixi totalment. Ho posem al forn uns 25 minuts.

A l'hora de servir, es por fer acompanyat de gelat o nata, però nosaltres vam preferir menjar-nos-ho sense res. I estava boníssim!

5 comentaris:

 1. Àngels, quina bona pinta aquest crumble!!! Segur que no devia quedar ni una engruna! :)
  Petons!
  PD: Quan vulguis fer el curs de fotografia, envia'm un e-mail i et puc facilitar el meu número de compte per a realitzar el pagament. ;)

  ResponElimina
 2. Grosella i poma!!! Quina combinació més deliciosa!!! És un pastís que em va sorprendre molt gratament. Provaré la teva combinació, m'agrada molt.
  Petonets guapa

  ResponElimina
 3. Du estar boníssim! a veure si m'animo a fer-ne un algun dia d'aquests!

  ResponElimina
 4. Ohhh! aquesta combi és bestial!!! t'ha quedat xulíssim aquest crumble!
  Un petonàs!

  ResponElimina
 5. I jo sense fer crumble... l'he de provar que la pinta ho diu tot!!
  Petonets
  Sandra

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...