30/9/11

Timbal de calamars i bolets


Fa uns dies em vaig comprar la revista Cocina Otoño de Lecturas. Tenir llibres de cuina estar molt bé, però les revistes es renoven més sovint i com que aquesta surt cada estació, és un capritx que em puc permetre. En pocs dies ja he fet dues receptes i el més important és que són plats molt senzills de fer i el resultat és deliciós. I és aquí on vaig trobar el plat perfecte per fer un mar i muntanya, la proposta que ens fan les noies de Memòries d'una cuinera.

No sé si us passa a vosaltres, però quan és principi de mes i veig que encara em queden uns 20 dies per poder fer la recepta, em columpio bastant i després haig de córrer perquè el dia de publicació s'acosta. I, aquesta no ha set una excepció. Fins i tot m'ha passat el dia. Acostumada a que els dimecres faig pa, no em vaig adonar que era 28. Com ja fa temps que us dic, el temps em passa volant. Demà ja és l'últim dia de setembre; això vol dir que aviat la meva nena farà 2 anys i sembla que era ahir que va néixer.

Tornant al plat, després d'adonar-me de l'error, avui he fet el meu mar i muntanya. I el publico. No sé si me l'acceptaran, però jo us el mostro.

Ingredients per a 2 persones
300 gr de calamars (he fet servir anells de calamar que estan a punt per arrebossar)
1 pot de fredolics de botó (pot ser qualsevol bolet que us agradi)
200 gr de cigrons cuits (he fet servir els de pot)
All picat
Julivert picat
Suc de llimona
Pebre vermell dolç
Comí molt
Oli d'oliva
Sal
Pebre

Primer de tot hem de descongelar els calamars. Jo els poso sobre paper de cuina i a mida que es van descongelant, els vaig canviant de paper. Es podran utilitzar quan no mullin el paper. Netegem els bolets i els cigrons.

Agafem els cigrons i els triturem juntament amb l'all picat, suc de llimona, comí, pebre vermell, sal, pebre (les quantitats són al gust del cuiner) i una cullerada d'oli. Per fer-ho, he utilitzat un accessori de picar que anava amb la Minipimer, però amb la batedora normal també va bé.

Escalfem una paella amb una cullerada d'oli i hi posem els bolets. Hi afegim all i julivert i ho saltegem uns 5 minuts. Ho reservem. En la mateixa paella, hi posem una cullerada d'oli i hi saltegem els calamars tallats a daus petits. També hi tirarem all i julivert. Ho saltagem 3 minuts a foc alt. Ho reservem.

Per muntar el plat, agafem un motlle cilíndric. A la base hi posem el puré de cigrons, a sobre una capa de bolets i, per acabar, hi posem els daus de calamars.

És un plat molt fàcil de fer i a casa ens ha agradat molt.

5 comentaris:

 1. aiss a mi sempre m'agafa tot a ultima hora jajaja.Aquest timbal te d'estar molt bo i els fredolics m'agraden tant.petons

  ResponElimina
 2. és una molt bona proposta! a més els bolets no fa falta que et digui que m'encanten, no??? gràcies bonica per participar. Petonets

  ResponElimina
 3. Ja ha sortit la revista? No m'he adonat i no l'he vist pel meu quiosc habitual. Jo també sòl comprar-i de vegades la revista Hola en les seves especials de cuina.

  Em sembla una opció boníssima de mar i muntanya i la presentació del plat és estupenda, així que segur que entres dins el termini.

  Una abraçada.
  GustoCocina - María G.

  ResponElimina
 4. Això está de mort!!!prenc nota!!!!petons i bon cds.

  ResponElimina
 5. very good!! compliments!I follow you! bye Luisa

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...