9/12/11

Pollastre farcit amb bolets

La recepta que penjo avui és de fa ja alguns dies, però el fet d'haver marxat no m'ha donat temps en publicar-la. Concretament, és del 24 de novembre, l'últim dijous de novembre. I per què aquest dia? Doncs perquè és el dia d'Acció de Gràcies als EUA. Ja sé que aquí no ho celebrem, però des que estic immersa en el món gastronòmic, vull celebrar tot el que pugui, encara que sigui de cultures diferents. Això em permet conèixer gustos i fer plats que segurament no els faria.

Sempre m'ha fet molta gràcia veure a les pel·lícules i/o sèries aquells galls d'indi enormes i aquelles taules plenes de molt menjar per celebrar Acció de Gràcies. Com s'ho poden menjar tot? I la pregunta que sempre m'he fet: com poden ficar un ocell tan gros dins del forn? Al de casa seria impossible! És una d'aquelles celebracions que m'agradaria viure en territori americà, però com que de moment és impossible, l'hem traslladat a casa.

Com que som 2 i mig, vaig comprar un pollastre (més petit que un gall d'indi). Em va fer certa il·lusió comprar-lo, perquè mai ho havia fet. Quan el vaig treure de l'embàs, em vaig trobar amb el caparró de l'animal. La veritat és que no me l'esperava. Ja sé que estava mort, però tallar-lo em va fer cosa i li vaig tapar el cap amb un paper de cuina (quina tonteria, oi?). El meu marit ni el va voler veure. Té fòbia als ocells, tot i que l'ànec és el seu menjar preferit. I sort que estava ben net per dins. Un cop va estar fet i menjat ni ens recordàvem del cap. El resultat va ser deliciós! Per ser la primera vegada que m'atrevia a fer un pollastre sencer, estic molt orgullosa del resultat.

Ingredients per a 2 persones (2 àpats) o 4 (1 àpat)
1 pollastre
800 gr de bolets (els que us agradin)
All picat
2 copetes de cava
Julivert picat
Sal
Pebre

Primer de tot netegem els bolets molt bé, per retirar totes les restes de terra que hi pugui haver. Els deixem escórrer sobre un paper de cuina.

Escalfem una paella amb oli. Un cop calenta hi tirem els bolets tallats a làmines. Els saltegem uns 5 minuts. Hi tirem l'all, el julivert, sal i pebre i ho saltegem uns 2 minuts més.

Salpebrem l'interior del pollastre. El farcim amb 2/3 dels bolets. El lliguem de manera que quedi ben tancat. Pintem el pollastre amb oli i el salpebrem. El posem en una plata que pugui anar al forn.

Posem el pollastre al forn preescalfat a 180º durant 40 minuts. Passats els minuts, hi tirem el cava i deixem que es cogui 40 minuts més. Durant la cocció, hem d'anar regant el pollastre amb els sucs que desprengui. Vigilant de no cremar-nos! Tirem la resta de bolets a la plata i ho deixem dins del forn uns 10 minuts més.

I ja es pot servir. La gràcia és portar-lo sencer a la taula i tallar-lo, però la veritat és que per nosaltres és més pràctic fer-ho a la cuina.

11 comentaris:

 1. quin pollastre mes bo aixi farcit,la veritat va be celebrar moltes cosetes jej,,petons

  ResponElimina
 2. Mai m'he atrevit a farcir un pollastre sencer, però veient el teu...m'hauré d'animar!! petons

  ResponElimina
 3. Esto es un lujo asiático!! ;) divino el pollo con ese sabor del boletus.
  Seguro que al bizcocho le va genial ser rellenado de lemon curd, ya me contarás!!

  ResponElimina
 4. Jo encara no he fet mai un pollastre sencer al forn, no m'acabo d'atrevir però em crida molt l'alenció i algun dia ho faré! EL teu ha quedat preciós tan dauradet i amb bolets ha de ser deliciós!

  A mi també m'agrada celebrar tradicions de tot arreu. Un dels meus prrogrames preferits és karakia així que si pogués em passaria el dia celebrant tradicions a través del menjar!

  molts petonets!

  ResponElimina
 5. Ostres quin valor!! Primer de tot fer un pollastre sencer... i després tallar-li el cap! Ets una campiona! jejeje
  Petonets
  Sandra

  ResponElimina
 6. Hola guapa tu

  un pollastre deliciòs, anoto la teva recepta
  mil petonets Susanna

  ResponElimina
 7. aquest pollastre ha d'estar boníssim. Llàstima que sigui incapaç de cuinar res sencer!!! molts petonets guapa

  ResponElimina
 8. Molt bó aquest pollastre farcit i a sobre de bolets que m´encanten!!! No l´he fet mai, pero amb aquesta pinta m´entren ganes!!!
  Jo vaig viure als USA i el dia d´acció de gràcies es una passada, a més del gall d´indi (que hi cap al forn perqué allà solen ser més grans a les cases)es menja de tot lo imaginable. Es per viure aquell dia!
  M´agrada molt el que he vist del teu bloc així que em quedo de seguidora i vaig a seguir mirant més receptes que totes tenen molt bona pinta!
  Petons

  ResponElimina
 9. Ara que ja el tinc per la ma!!! m´enporto la recepta!!! Bonissima!! petons

  ResponElimina
 10. Quante belle ricette sul tuo blog! Mi sono unita ai tuoi membres...vieni a trovarmi anche tu sul mio blog, se ti va! :)
  Auguri!!! ciao

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...