22/12/11

Star-tís de llimona


A casa ens encanta el Nadal. Poder trobar-nos amb aquells que costa tan veure durant l'any al voltant de taules plenes de menjar. Aquells a qui ens agrada el menjar, són uns dies en els que disfrutem molt. No crec que siguem dels que s'engreixen, perquè som de menjar poc i sovint. Tot i així, arribem tips a les festes, ja que des de l'octubre no parem de celebrar coses. Aquest post és un clar exemple. Fa uns dies vam celebrar l'aniversari del meu marit i, com podeu veure, vam menjar pastís.

Sé que hi ha molts tipus de pastissos pel món, però us podeu creure que no sabia quin fer? I vés per on, un dia vaig trobar el pastís ideal en un dels blocs que segueixo, Aliter Dulcia de l'Isabel. És un bloc que m'encanta. Té unes receptes molt originals. Ja us aviso que durant aquestes festes penjaré alguna cosa més d'ella. És que tot té una pinta?! Com a base vaig agafar la recepta del bizcocho celestial (per veure la recepta original, aquí), però la vaig adaptar als gustos del meu marit. Com que volia cobrir-lo amb fondant, vaig desestimar el bundt cake (tot i que estèticament m'agrada molt). Està farcit amb lemon curd; el seu sabor preferit: la llimona. I com podeu veure, el meu marit és un amant de Star Wars. Tot és fet amb fondant. És un que vaig comprar, però no m'acaba d'agradar perquè no és tan elàstic com el que vaig fer jo. Quan vaig tenir la làmina blanca sobre el pastís em vaig posar a allisar-lo i a adaptar-lo, però a mesura que l'anava treballant se'm va anar trencant i vaig haver de fer uns padaços (les tires grises) per tapar-ho. Potser em va passar això, perquè no el vaig treballar gaire abans d'estirar-lo. Tot i aquests petits accidents, els pastís va ser deliciós. Ho va haver de ser perquè no en va sobrar ni un tros. Sort que vaig fer una foto de la meva porció, que sinó, no hi hauria cap testimoni.

Us deixo la meva recepta que és per una motlle de 16 cm (petit, petit).

Ingredients per al pa de pessic
125 gr de farina
60 gr de farina de blat de moro (Maicena)
3 ous (rovells i clares per seperat)
100 gr de mantega a temperatura ambient
125 ml de llet tèbia
1/2 culleradeta de canyella
1 culleradeta de llevat químic
200 gr de sucre

Ingredients per a la lemon curd
140 gr de sucre
65 gr de mantega
Ratlladura d'1 llimona
100 ml de suc de llimona
2 ous

Muntem les clares a punt de neu molt fort. Per estabilitzar-les podem utilitzar cremor tàrtar, un raig de vinagre o suc de llimona. Les reservem.

En un bol batem la mantega fins que tingui una textura cremosa. Hi afegim el sucre. Ho batem i quan estigui ben lligat, hi anem posant els rovells, un a un. Després hi anem tirant les farines, la canyella i el llevat. I finalment, la llet. Quan ho tinguem ben barrejat, hi afegim les clares muntades i ho unim bé.

Posem la massa dins d'un motlle prèviament engrassat i ho fiquem dins del forn preescalfat a 180º. El temps de cocció dependrà de cada forn. Jo li he tingut entre una 35-45 minuts. La millor manera de comprovar que estigui fet és punxar-lo amb un escuradents i que aquest surti net. El deixem refredar 15 minuts i després el desemotllem.

Per fer la lemon curd, batem els ous. Un cop batuts els barregem amb la resta d'ingredients. Els posem en un recipient al bany maria. Ho anem remenant fins que la berreja agafi una textura cremosa.

A l'hora de muntar el pastís, hem d'esperar que aquest estigui fred del tot. El tallem per la meitat horitzontalment i el farcim de lemon curd. Abans de posar el fondant per sobre, he pintat el pastís amb almívar neutre (sucre dissolt en aigua portada a abullició). Per decorar, he fet en Yoda, però aquí deixeu anar la imaginació.

6 comentaris:

 1. Oooooooh, quina xulada! Tinc un amic que es tornaria boig! jejeje
  Petons
  Sandra

  ResponElimina
 2. apa, que bonic! jo encara no m'he atrevit amb el fondant, però és que no puc trigar més perquè cada dia veig pastissos més bufons!

  Felicitats per haver estat seleccionada per whole kitchen! (a mi m'ha fet molta il.lusió!)

  BON NADAL!!

  ResponElimina
 3. Que xulo!!!
  Encara que amb una mica de retard, no voliem deixar de passar a desitjar-te molt Bones Festes per a tu i tots els teus.
  Petonets
  Annie i Catieu

  ResponElimina
 4. ¡OH! Muerta, me he quedado muerta viendo esta maravillosa creación y en su corte. FABULOSA.

  ___________./\.
  ____________ __>_<_
  _____________?.\/ ?
  ___________;->( ?? ? .
  ___________@.? '(¦) ? *$
  ________? "( ()?t (?)o*?*
  _______(¦),-?.-? _Q@,0 ?(¦)
  ____________>o*o? @.<
  _________o`-.?.-@""-Q '?~@'
  ______?.'`? ? *? ?? ‘? @`-.)
  ____? o (¦). @* '-@? ’Q.*(¦)’?
  __________? -?-'? ?._ ?
  _______@.? '*Q ? *(¦), @.? '*
  ___.?' @ _ ?? _.-'~?-. @ ´(?)`-*.o
  __.(¦)* ? ..-' (?) o *.(?) 0 *(¦)`)
  _________(? ) '-._?__(?)@
  ____;--?' ?? 0‘(?) Q o *? * ? ?
  ___ * (?)._?__* .Q.~ ?- ??. 0 () Q ?*'.
  _(¦)* ? *‘ o * ? _(¦)Q~ ?? __??__(¦)
  _____________¦¦¦¦¦___________
  __________¦¦¦¦¦¦¦¦¦____


  ¡¡Feliz Navidad!!

  Besos.

  ResponElimina
 5. Felicitats al teu marit i també a la repostera, t´ha quedat una monada!! petonets

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...