3/6/12

Crostini a l'estil florentí


Fa bastant temps em vaig comprar el llibre Paso a paso; repostería y panadería. És un dels meus preferits i el que faig servir més. Es nota, perquè marco les receptes que faig amb un post-it i aquest, n'està ple. Per sort meva, d'aquesta mateixa col·lecció vaig descobrir-ne dos llibres més. Amb bastant interval de temps entre ells, finalment han acabat arribant a la meva biblioteca. Quina delícia de llibres. No sé vosaltres, però jo sóc de les que m'agrada veure què estic a punt de fer; per tant, m'agraden els llibres amb fotos i, les d'aquests llibres estan molt bé. La recepta que penjo avui és de Paso a paso; cocina italiana. Hi ha cada plat! Cada cop que me'l miro em cau la baba. El primer que he fet, és aquest crostini a l'estil florentí i ha set deliciós. La barreja d'ingredients és curiosa i delicada al mateix temps. Però com sempre sol passar últimament, l'he fet al nostre gust.

Ingredients per a 6 persones
6 llesques de pa
Oli d'oliva
1 ceba a trossets
1 pastanaga a trossets
250 gr de fetge de vedella
150 ml de vi negre
Julivert
6 filets d'anxova en conserva picats
2 cullerades d'aigua
Sal
Pebre

Primer de tot, en una paella saltegem la ceba i la pastanaga fins que la ceba sigui transparent. Mentrestant, rentem el fetge i l'aixuguem amb paper de cuina. El tallem a tires. Ho tirem a la paella i ho fregim fins que estigui daurat pels dos costats. Hi afegim la meitat del vi i ho deixem bullir fins que quasi s'hagi evaporat. Després hi tirem el vi restant, l'aigua, julivert picat (millor que sigui fresc), sal i pebre. Ho tapem i deixem que redueixi. Ho anem remenant.

Ho deixem refredar una mica i ho posem en una picadora. Ho piquem.

Torrem les llesques de pa i hi tirem un raig d'oli d'oliva a cadascuna d'elles. A sobre hi posem la carn.

Aquest crostini es pot servir calent o fred.

3 comentaris:

 1. també tinc el llibre i m'agrada moltísssssssssssim! t'han quedat genials. molts petonets guapa

  ResponElimina
 2. Ohhhh!!! amb fetge, em recorda quan era petita que en menjava. M'encatava!!! Un crostini deliciós!!!
  Ptns

  ResponElimina
 3. ummm això del fetge em tira una mica enrere....el substituiré per paté si et sembla..jijiji que bboo!! petons

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...