15/10/12

Flam de carbassa


La carbassa és una de les meves verdures preferides, llàstima que costi tan tallar-la. Quan vaig veure que l'ingredient escollit per La Recepta del 15 era la carbassa de seguida em va venir al cap el típic pastís de carbassa i xocolata que solc preparar cada any. Però tenia ganes de preparar alguna cosa salada, ja que aquest pastís el tinc reservat pel dia de la castanyada.

No fa pas gaires dies em vaig comprar una revista on vaig veure aquesta recepta i em va atreure molt l'atenció. A mi no em va desagradar gens, el gust és molt suau, però al meu marit no li va acabar de convèncer. Jo crec que per ell va ser massa suau i, la textura tampoc li va agradar massa. El que sí us puc dir és que la meva nena s'ho va menjar molt bé. Se'n va acabar tot un. La conclusió que en vaig treure? Si t'agrada la textura és un entrant deliciós. Contra gustos no hi ha res escrit.

Ingredients per a 3 persones
450 gr de carbassa pelada i sense llavors
2 ous
100 ml de nata líquida
1/4 de culleradera de canyella en pols
1 pessic de cardamom mòlt
Mantega per untar
Sal
Pebre

Coem la carbassa a trossets en aigua bullent durant 15 minuts o quan aquesta sigui tova. Deixar-la escórrer uns minuts i després passar-la pel passapuré. En aquest moment afegirem les espècies.

Batem els ous i els afegim al puré de carbassa. També la nata. Salpebrem al gust i posem la barreja als motlles prèviament untats amb mantega. Jo els he fet servir de silicona i a l'hora de desemmotllar no he tingut cap problema, això sí, no poden ser calents.

Coem els motlles al bany Maria durant 50 minuts al forn preescalfat a 180º. Quan estiguin fets, els deixem refredar i ja els podrem desemmotllar.

7 comentaris:

 1. Si, per gustos els colors, però la pinta la fa molt bona!
  Marta

  ResponElimina
 2. quina passada!!! a més la foto m'encanta. Apuntada a pendents urgent!!!!! ;P petonets

  ResponElimina
 3. A mi també em fa molta mandra pelar-la i tallar-la. Sort que la recompensa s'ho val. Es tan bona!!!
  I aquests flams va direcete a pendents, quin apinta!!!
  Petons

  ResponElimina
 4. Quina delícia, segur que queda boníssim i amb un sabor ben suau!
  Moltes gràcies per participar!
  Petons
  Sandra

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...