9/10/12

Pastís de Madeira


Fa dies que pel meu cap volta la idea de fer cake pops, però mai trobo el moment. Aquest cap de setmana vaig decidir que havia arribat el moment. Com que per fer-los necessito un pastís sense farcit, em va costar triar-ne un. Al final em vaig decidir pel pastís de Madeira. La veritat és que no n'havia sentit a parlar i és molt senzill de fer. La recepta original porta ratlladura de llimona, però jo no en tenia i ho vaig fer amb taronja. Va quedar boníssim! Com que a casa som més de llimona, us asseguro que el tornaré a fer. Em servirà per tornar a fer cake pops.

Per aquells que no havíeu sentit mai el nom d'aquest pastís, aquí us deixo la recepta. Les fotos del pastís són d'avui i, com podeu imaginar, els cake pops encara no els he fet. En tinc moltes ganes, perquè fa uns dies vaig comprar Candy Melts de color blau; són perfectes per fer aquests xupa-xups de pastís. Mai els he provat de fer així. Quan els hagi fet us els ensenyaré. Si em surten bé, és clar!

Ingredients per a un pastís petit
100 gr de mantega a temperatura ambient
100 gr de sucre
2 ous
100 gr de farina amb llevat
50 gr de farina
Ratlladura d'una taronja

Batem la mantega i el sucre en un bol fins que quedi una massa esponjosa (jo ho he fet amb una batedora elèctrica). Hi afegim els ous un a un. Tamisem les dues farines i les anem incorporant de mica en mica, perquè la barreja les vagi absorvir bé. Incorporem la ratlladura de la taronja i ho acabem de mesclar.

Posem la massa en un motlle (tradicionalment, per aquest pastís, sol ser rectangular). Com que n'he utilitzat un de gros, el pastís ha quedat baix. Posem el motlle al forn preescalfat a 170º durant 60-80 minuts. Estarà llest quan en punxar-lo en un escuradents, aquest surti net. El deixem refredar en el mateix motlle.

4 comentaris:

 1. Uhmmm!!! Quin tallet!! Me l'has deixat a punt per demà esmorzar, oi?? Quina bona pinta!!
  Precisament aquest mes l'Annie ha proposat als mini-xefs preparar CakePops.
  Petonets

  ResponElimina
 2. a veure com et surten els cake pops, potser m'animo jo a fer-ne... Petons!

  ResponElimina
 3. Costa resistir-se a menjar-se'l i reservar-lo per als cake-pops, oi? Jo no sé si podria, té molt bona pinta!
  Marta

  ResponElimina
 4. Ohhhh! impressionant de veritat!!! Muaks

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...