29/11/12

Magdalenes de xocolata blanca amb nous de macadàmia


La primera vegada que vaig tastar les nous de macadàmia va ser en un gelat dels de Häagen-Dazs; si no recordo malament era de Vainilla amb nous. Jo no sóc massa fan de la vainilla, però quina delícia de gelat! Cap estiu passa sense que al meu congelador n'hi hagi un pot. Sempre he volgut menjar aquest tipus de nous per veure quin sabor tenien i, la veritat, és que no m'estranya gens que el gelat m'agradi; són delicioses! El problema? 125 gr valen quasi 4€. Una barbaritat! Però un dia les vaig veure al meu supermercat habitual i no m'hi vaig poder resistir. Això sí, només una capseta! Feia dies que me les anava mirant dins l'armari i no se m'acudia res on poder-les utilitzar. Però finalment ha arribat el dia i ha set gràcies a Memòries d'una cuinera. Aquest mes ens han reptat a preparar magdalenes i, ves per on, he trobat una recepta amb nous de macadàmia. Esperar ha valgut la pena, perquè són una delícia.

Aquí us deixo la recepta. Si la proveu, ja em direu que us ha semblat.

Ingredients per a 6 magdalenes
33 gr de mantega
100 gr de xocolata blanca
33 gr de nous de macadàmia
1 ou gran
33 gr de sucre morè
1/3 de culleradeta d'extracte de vainilla
60 gr de farina de reposteria
1/3 culleradeta de llevat químic
Un pessic de sal

Posem motlles de paper en un motlle metàl·lic de magdalenes i preescalfem el forn a 170º.

Posem la mantega i 75 gr de xocolata en un bol resistent a la calor i ho fonem al bany maria. Vigileu-ho continuament, perquè la xocolata blanca es crema de seguida.

Batem l'ou junt amb el sucre fins que obtinguem una mescla espessa i cremosa. Després hi afegim l'extracte de vainilla i la xocolata fosa amb la mantega.

En un bol a part, barregem la farina, el llevat i la sal. Ho tamisem i ho anem afegint a la barreja anterior de mica en mica. I, finalment, hi tirem la xocolata que hem reservat i les nous a trossos. No gaire petits, perquè la gràcia és trobar textures diferents, dolces i salades.

Repartim la massa en els 6 motlles i els fornegem durant 20-25 minuts o fins que un escuradent, en punxar les magdales, surti net. Les deixem refredar sobre una reixeta.

10 comentaris:

 1. A mi em passa que les nous no m'agraden, però en canvi, les de macadàmia si, especialment en el gelat que comentes, és boníssim! I aquesta recepta que proposes segur que m'encantaria, amb xocolata blanca, que em perd, mmmm!
  Marta

  ResponElimina
 2. Hem coincidit amb la proposta!;)
  Moltíssimes gràcies per participar.

  ResponElimina
 3. Hicimos una tarta de calabaza y nos encantó, esta es distinta, pero ha de estar muy buena.

  JUEGO DE SABORES

  ResponElimina
 4. si que són cares, sí, però per un dia no passa res, no?? segur que la teva nena estava encantada!!!! moltísimes gràcies per participar reina. petonets

  ResponElimina
 5. Hummm que bones! Jo les faig de nous pero sense la xocolata blanca, pero ara m´animare a afegir-li. Per cert, m´agrada el teu bloc i em quedo com a seguidora. Un petonet

  ResponElimina
 6. mm quina bona pinta.... www.etiametiam.blogspot.com

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...