2/1/13

Panettone d'avellanes i xocolata


Com ha provat l'últim dia del 2012 i el primer del 2013? Jo els vaig passar a casa i cuinant, sobretot ahir. Algú podria pensar que avorrit!, però quan t'agrada i veus com disfuten menjant el que has preparat... quin goig! El menú va ser a base de peix. Molt bo! Però ja sabeu que a mi em torna boja tot allò que estigui relacionat amb la reposteria, per tant, també vaig fer un pastís. Però no un de qualsevol, sinó un Panettone (un pa dolç).

Al meu marit li va agradar molt, a la meva nena no i a mi..., el primer cop que el vaig tastar no massa, pel meu parer tenia molt gust a llevat. Això és possible? Però avui quan n'he esmorzat, m'ha agradat més; potser és perquè m'he acostumat al gust o és perquè ja està fred (ens el vam menjar quan encara estava una mica calentó). Avui, quan m'he disposat a publicar aquesta recepta, he comparat la quanitat de llevat de la recepta feta amb una altra que hi ha al mateix llibre. I... sorpresa! No coincideix! Oh, no! La que he fet jo deia 2 cullerades i l'altre 2 culleradetes! Això ja em quadra més. Quin desastre! Em va estranyar moltíssim, quan posava el llevat..., per què no ho vaig comprovar llavors? En fi, ara ja està fet. Us asseguro que no em tornarà a passar més. Davant del dubte, compareu sempre. No m'estranya que pugés tant. Aquí us deixo amb la recepta corregida.

Ingredients
2 culleradetes de llevat sec
125 ml llet calenta (però no cremant)
50 gr de sucre
425 gr de farina de pa
Un pessic gran de sal
75 gr de mantega fosa
2 ous grans i 1 més per pintar
1 culleradeta d'extracte de vainilla
75 gr d'avellanes picades
Ratlladura de la pell d'1 taronja
100 gr de perles de xocolata
Sucre glaç

Barregem el llevat amb la llet i ho deixem reposar uns 5 minuts. Passats els minuts, hi tirem la mantega fosa i freda, els 2 ous i la vainilla. Remenem.

En el recipient de la batedora elèctrica (amb l'eina d'amassar) posem el sucre, la farina i la sal. A continuació hi tirem la barreja anterior. Ho amassem uns 10 minuts. Després posem la massa sobre una superfície enfarinada i hi anem incorporant les avellanes mentre ho anem amassant amb les mans. Fem una bola amb la massa i la posem en un recipient untat amb oli. Ho tapem amb un drap i ho deixem reposar unes 2 hores o fins que hagi doblat el volum.

Jo no tinc un motlle alt i he obtat per fer el Panettone més ample del que és normal. He forrat el motlle amb paper vegetal i he deixat que sobresortís per sobre el motlle.

Passades les 2 hores, posem la massa sobre el marbre i la colpagem perquè perdi l'aire. Hi posem les perles de xocolata i ho amassem bé. Posem la massa dins del motlle i ho cubrim amb el drap. Ho deixem reposar unes 2 hores més.

Quan hagi doblat el volum, pintem la superfície amb ou. Ho introduïm al forn preescalfat a 190º i ho deixem coure entre 45 i 50 minuts. Si veieu que es torra massa la superfície, tapeu-ho amb paper d'alumini. Sabreu que està fet, quan colpejant el cul del motlle soni buit.

Ho deixem refredar una mica abans de treure el Panettone del motlle. Ho desemmotllem i ho deixem refredar completament sobre una reixeta. Abans de servir-lo tireu sucre glaç per sobre.

1 comentari:

  1. Quina bona pinta, segur que amb avellanes queda genial. Una abraçada!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...