27/1/15

Pastís de llimona amb glacejat


A casa, a part de mi, no són gaire dolços; prefereixen un tros de pa amb llonganissa abans d'una galeta. Però tinc un bri d'esperança amb el meu fill, perquè menja tot allò dolç que li posis al davant. Creuem els dits!

Sabent això, a vegades intento fer cosetes que els hi puguin agradar, tot i que costa. Al meu marit li agrada tot el que porti llimona i vaig pensar que podia provar un pastís de llimona que vaig veure fer a Sarah Carey a través de Martha Stewart. És molt fàcil de fer. Per cert, el glacejat, és de l'Alma Obregón.

Tot i així, us haig de dir que només en va menjar un tall, la resta me'l vaig menjar jo per esmorzar els següents dies. No va ser cap esforç.

Ingredients
87 ml de buttermilk (sèrum de llet: llet + suc de llimona)
187 g de farina
1 llimona per ratllar
35 ml de suc de llimona
1/3 culleradeta de sal
1/4 culleradeta de llevat
1/4 culleradeta de bicarbonat sòdic
100 g de mantega a temperatura ambient
200 g de sucre
3 ous

Ingredients per al glacejat
75 g de sucre glaç
2 cullerades de nata líquida
Un rajolí d'aigua

Primer de tot, si no tenim buttermilk, posem la llet i un rajolí de suc de llimona en un recipient i ho deixem reposar fins que es talli la llet (uns 10 minuts). Després hi tirem la ratlladura de la llimona i els 35 ml de suc de llimona.

En un bol barregem la farina, la sal, el llevat i el bicarbonat sòdic. Ho reservem.

En el bol de la batedora hi posem el sucre i la mantega. Ho batem fins que obtinguem una massa homogènia. Després hi anem tirant els ous, un a un. Un cop estiguin ben integrats, hi tirem la barreja de la farina i ho anem alternant amb el buttermilk (començarem per la farina). Ho mesclem molt bé.

Quan ho tinguem llest, introduïm la massa dins del motlle que prèviament l'haurem untat amb mantega i enfarinat.

Posem els motlle al forn esclafat prèviament a 180º durant 50-60 minuts. La veritat és que no recordo exactament si li vaig tenir aquest temps. Aquest és el que diu la recepta. Per si de cas, aneu-lo controlant a partir dels 30 minuts. El pastís estarà fet quan l'escuradents que hi introduïm surti net.

Deixem reposar el pastís dins del motlle uns 15 minuts. Després el desemmotllem i el deixem refredar completament sobre una reixeta. 

Per fer el glacejat, barregem tots els ingredients. Jo em vaig passar amb l'aigua i em va sortir una mica líquid. Tirem el glacejat per sobre i taraaan! 

Nota: Us haig de dir que a mi em va agradar més el pastís passats uns dies que no al mateix dia que el vaig fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...