26/2/15

Muffins de xocolata i maduixa I


Ja fa temps que la meva filla em demana que faci un pastís de xocolata amb maduixes i com que ara ja n'és temps no la podia fer esperar més. Però en comptes de fer un pastís gran i feixuc, li vaig fer uns quants muffins. Quan els va veure, en va agafar un trosset, el va tastar, em va dir que estava bo i ja no se'ls ha tornat a mirar més. I després diu que és dolça com jo! En fi, sort n'hi ha que vaig dividir la recepta i me'n van sortir 8, que si no, ja veig la cuina invadida per madalenetes dient-me: menja'ns! Perquè com ja us podeu imaginar, me'ls estic menjant tots jo. Per mi no és cap sacrifici, però com que no és l'única cosa dolça que menjo al llarg del dia..., en fi, millor no pujar a la balança.

Abans de deixar-vos amb la recepta (molt ràpida de fer) us haig de confessar que em vaig passar amb el temps dins del forn. Representa que hi han d'estar uns 10 minuts, perquè així l'interior queda una mica desfet. Jo vaig ser molt llesta: vaig apagar el forn i en comptes de treure'ls al moment, vaig anar a buscar la meva filla a l'escola. Quan vaig arribar a casa, els muffins s'havien acabat de fer amb l'escalfor residual i de líquid interior, res de res. Això sí, estan deliciosos, sobretot l'endemà.

Per cert, m'he proposat un repte: trobar la millor recepta de muffins de xocolata. Aquesta és la primera i ja comencem forts. No sé com seran amb el centre una mica desfet, però així els hi poso un 8.

Ingredients
60 g de mantega a temperatura ambient
50 g de sucre
2 ous
30 g de farina
Un polsim de sal
170 g de xocolata fondant
Maduixes
Sucre glas

Primer de tot, fonem la xocolata al bany maria i la deixem refredar.

En un bol barregem la mantega i el sucre amb una batedora manual. Quan tingui una textura pomada i tirem els ous, un a un. Un cop ben mesclats hi tirem la farina i la sal, i ho barregem una altra vegada. Finalment hi posem la xocolata fosa. Tornem a barrejar.

En un motlle per muffins hi col·loquem les càpsules de paper. Amb l'ajuda d'una cullera, posem un llit de massa a cada càpsula. Després un tros de maduixa i ho tapem amb més massa.

Posem els muffins dins del forn escalfat a 200º o 190º. No us puc dir quants minuts els hi vaig tenir pel que us he explicat abans. Si voleu provar coses noves deixeu-los una miqueta crus o sinó els deixem fer del tot.

Un cop fets, els deixeu refredar en una reixeta fora del motlle. Finalment, poseu sucre glas per decorar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...