7/5/15

Pastís de ricotta amb xocolata i kumquats


Ja he fet servir els wafers!!!

En l'anterior entrada us deia que a vegades no puc fer el que m'agradaria per falta d'alguns ingredients. Doncs resulta que per aquesta recepta, no només no tenia els wafers, sinó tampoc els kumquats. Aquestes taronges xineses les havia vist en floristeries (penjades d'un arbre petit). Em van cridar molt l'atenció. No tenia ni idea que es poguessin menjar, però es veu que sí i us puc dir que són molt amargues.

Però no em compraria un arbre per 10 taronges! Van passar molts dies, potser mesos, fins que un dia passejant per un supermercat immens vaig trobar una caixeta amb aquestes taronges. Els meus ulls es van obrir com taronges, en aquest cas grans. Les vaig comprar sense pensar-m'ho. Finalment podria fer la tan esperada recepta.

I què us puc dir d'aquest pastís? Visualment és molt bonic; el contrast dels tres colors és molt potent. I pel que fa al gust, la veritat és que el trobo fluix de gust. El ricotta és bastant ensopit. Tot i així, la barreja de la crosta cruixent de xocolata, el sabor amarg dels kumquats i el ricotta és més que acceptable. Per cert, aquesta recepta és de la Martha Stewart.

Ingredients per a la base
200 g de wafers de xocolata
70 g de mantega fosa
1 cullerada de sucre
Polsim de sal

Ingredients per al farcit
340 g de ricotta
120 g de nata per muntar
2 cullerades de sucre
Polsim de canyella mòlta
Kumquats
Xocolata negra

Per fer la base, triturem els wafers ben fins. En un bol a part, barregem els wafers, la mantega fosa, el sucre i la sal. Un cop estigui ben barrejat, posem la mescla en el motlle i ho escampem per tota la superfície i les parets. Us anirà bé utilitzar una cullera gran per aplanar-ho. Un cop fet, ho posem al forn prèviament escalfat a 200º durant 10 minuts. Passat el temps, ho deixem refredar completament.

Per al farcit, batem el ricotta, la nata, el sucre i la canyella fins que obtinguem una mescla esponjosa. Tallem alguns kumquats a trossets ben petits i ratllem xocolata (les quantitats són al gust) i ho tirem a la barreja. Ho acabem de mesclar a mà i ho evoquem sobre la base de xocolata. Per decorar, posem kumquats tallats a làmines i xocolata ratllada.

2 comentaris:

 1. Llàstima si dius que no és una recepta gaire gustosa... la pinta la fa boníssima! Jo també vaig trobar els cumquats massa amargs... els vaig fer en almívar, i molt més bons ;)
  Marta

  ResponElimina
  Respostes
  1. A mi m'agraden els formatges forts, però si no t'agraden crec que és una molt bona recepta. Pel que fa als kumquats els vaig treure i se'ls menjava el meu marit. Com que encara en tinc ho provaré com dius.

   Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...