18/5/15

Dolços d'arreu: "Negritus"


No és pas cap secret quan dic que m'encanten els dolços. Vagi on vagi, sempre miro què puc menjar. M'agrada tastar nous sabors i noves textures. Però també sóc d'aquelles que quan vaig en un restaurant rarament demano postres. El motiu, bàsicament, és el preu. Sé que em deixo perdre menjars extraordinaris, però moltes vegades crec que abusen. Com pot ser que un suc de taronja natural valgui 3€ quan una bossa de 5 kg ni els vals? 

Però com que la secció que inauguro avui no tracta de postres de restaurants, deixarem aquest sector tranquil. A Dolços d'arreu, hi trobareu dolços que es poden comprar en pastisseries, forns, etc. d'arreu de Catalunya (de moment).

I per començar, no podia ser d'una altra manera. El dolç de la meva infantesa: negritus. Ja fa uns quants dies (anys) vaig publicar la recepta d'aquests dolços, però no van quedar igual. Per si us interessa la podeu trobar aquí. Els que vaig fer van ser bons, però no van ser el mateix. Em recordaven més als Phoskitos que no als mateixos Negritus.

És un pastisset en espiral molt equilibrat, els 3 elements que el componen hi són en la justa mesura. El que predomina és el pa de pessic i està molt ben acompanyat amb el farcit. La meva versió era de nata muntada amb sucre, però no sé si porta alguna altra cosa (o dic per la consistència que té). La cobertura de xocolata és fina, però suficient. I, finalment, la boletes de colors que donen un toc de color i un toc cruixent. En definitiva, una delícia.Quan passeges per la ciutat de Vic, totes les pastisseries tenen aquests pastissets. Quan jo era petita només hi havia la possibilitat de comprar-los d'una manera, mitjans i individuals, però actualment es poden trobar en mida normal o mini i envasats.

L'empresa responsable de l'existència d'aquests pastissets és PAVIC,S.A. Només us puc dir que la seu és a Vic i que molts joves havíem anat a comprar alguna pasta tornant de festa als dissabtes (us parlo de molts anys enrere, no sé si actualment hi ha aquesta tradició). A part d'això, només us puc dir que fan pa, pastes com croissants i elaborats com pizzes i especialitats. No sé quin és l'origen ni el creador, o si es van basar en algun altre producte.

El format mini no els havia vist mai fins que fa uns dies passejant per Vic vaig entrar al Forn El Carme i els vaig veure envasats en 8 o 12. L'etiqueta era la del forn. Això vol dir que se'ls fan ells o PAVIC,S.A. produeix els minis només per aquest forn? Com que hi havia gent que s'esperava per comprar el pa, no vaig gosar demanar-ho, però ara me'n penedeixo. Sé que l'empresa és propietària de 25 forns i alguns que són franquícia, potser aquest forn és un d'ells.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...