22/6/15

Dolços d'arreu: fartons i orxata


El post d'avui no és cap recepta, sinó un dolç d'arreu i, molt concretament de València. Com ja us vaig dir, sempre que tingués la oportunitat de menjar algun dolç típic d'alguna zona, aprofitaria per parlar-vos-en. I el dolç d'avui són els fartons (sempre acompanyats d'orxata).

Us puc dir que sóc una addicta a la orxata i a la meva nevera se n'hi pot trobar tot l'any. Per desgràcia, a on visc només se'n pot trobar de fresca durant l'estiu i durant la resta de l'any vaig tirant amb l'envasada. He tastat totes les marques que puc trobar en el meu supermercat i cap d'elles m'agrada. Les trobo aigualides, fins i tot aquelles que presumeixen de ser d'orxater. Són una enganyifa! La que més m'agrada és la de marca blanca del supermercat. Ja veieu quina cosa més curiosa. Però us asseguro que no té res a veure amb l'orxata fresca. 

I per què aquest rotllo sobre la orxata? Doncs, perquè a l'estiu la solo acompanyar de fartons. També els compro al supermercat. És la pega de no viure a València.

Doncs no fa pas gaire he tingut la oportunitat de beure orxata i menjar fartons de València capital. Oooh, quina delícia! Res comparat amb el que bec i menjo envasats. La orxata era densa i amb un gust fort de xufla i què us puc dir dels fartons? N'hi havia 12 i tots me'ls he menjat jo. No n'he deixat per ningú. Són esponjosos i lleugers. Segurament no són massa bons per la salut, però qui s'hi pot resistir? La veritat és que jo no.

Com ja sabeu els fartons són allargats i coberts per sucre de llustre líquid. Són flonjos i el sucre de llustre li dóna un toc cruixent, cosa que no passa amb els que són envasats. Diuen que s'han de xucar a l'orxata, però jo no ho he fet mai i no crec que ho faci. Secs, són massa bons per mullar-los.

Estan fets amb farina, sucre, llet, oli, ous i llevat; ingredients que tinc a casa i això vol dir que algun dia els provaré de fer. A veure si em surten tan bons. Vosaltres els heu tastat? Us han agradat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...